ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрилась виставка заохочувальних відзнак Збройних Сил України

Львівський портал

|

Виставку заохочувальних відзнак Збройних Сил України відкрили у Львові, повідомляє західний регіональний медіа-центр Міноборони. Виставковою площею став музей зброї «Арсенал». А представлені експонати – з колекції завідувача музею історії Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, куратора секції військової символіки та уніформології українського геральдичного товариства полковника у відставці Михайла Слободянюка.

Нормальний розвиток української військової символіки став можливим лише із створенням за прикладом провідних армій світу спеціального підрозділу з опрацювання проблем символіки у ЗС України та розробки символічного комплексу нашої армії та флоту. Таким підрозділом стала створена в 2000 році Воєнно-геральдична служба Генерального штабу ЗС України. Нині – Відділ військової символіки та геральдики ГШ ЗСУ. Цей підрозділ створив та очолив полковник Олександр Муравйов. Він та кандидат історичних наук Микола Чмир є фактично «батьками» усіх заохочувальних відзнак Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, які носять зараз військовослужбовці та працівники ЗС України.

З 1996 року до сьогодення відділом геральдики розроблено понад 20 різноманітних заохочувальних відзнак. Останній творчий доробок військових геральдиків – заохочувальна відзнака за участь у масштабних військових навчаннях, розроблена та виготовлена для учасників серії навчань «Адекватне реагування-2011».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *