ОСТАННІ НОВИНИ

Мельниченка оголошено в розшук за державну зраду

Львівський портал

|

В Одесі співробітники СБУ шукають героя касетного скандалу 2000 року – екс-майора спецслужби і колишнього охоронця Леоніда Кучми Миколу Мельниченка.

Про це “Сегодня” повідомили в одному з одеських готелів, куди правоохоронці направили орієнтування на опального офіцера (це звичайна практика при розшуку).

“Орієнтування на Мельниченка було надіслане ще вчора ввечері. У документі йдеться про те, що Мельниченко перебуває в міждержавному розшуку, перерахований з добрий десяток автомобілів, на яких він може пересуватися, а також сказано, що він може користуватися кількома паспортами”, – розповіла адміністратор готелю Олена.

У прес-службі СБУ поки ніяк не коментують новину. Проте один зі співробітників спецслужби на умовах анонімності повідомив, що Мельниченко знаходиться в розшуку вже кілька днів – після того, як його втратила “наружка”.

“Його розшукують за звинуваченням у державній зраді. У нас є інформація, що він приїхав до Одеси кілька днів тому. Мабуть, він збирався перетнути кордон з Молдовою, намагаючись сховатися в Румунії. Розшук міждержавний”, – пояснив співрозмовник.

Цікаво, що фотографія колишнього майора на розісланому орієнтуванні належить одному з одеських інтернет-видань.

Нагадаємо, на початку червня суд реанімував кримінальну справу проти Мельниченка. Печерський суд Києва задовольнив позов адвокатів Кучми щодо незаконності закриття у 2005 році справи проти нього. На початку вересня Мельниченку закрили виїзд з України.

Кримінальні справи проти Мельниченка порушувалися у 2001 та 2004 роках через записи розмов у кабінеті Кучми – за підозрою в перевищенні службових повноважень, розголошенні державної таємниці, а також за фактом фальсифікації доказів.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *