ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти хочуть референдуму

Львівський портал

|

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася представницька нарада з питань організації і проведення всеукраїнського студентського референдуму. Про це йдеться в повідомленні вишу.

Ініціюють його молодіжні громадські організації Національного студентського союзу, Асоціації правозахисних організаторів студентів та громадської ініціативи «Студентський захист». Йдеться про вивчення і врахування громадської думки студентського загалу щодо кардинальних реформ в освітній галузі, що проводяться нині.
З доповіддю, присвяченою проведенню студентського референдуму, виступив президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний студентський союз» Анатолій Ігнатович. Він, зокрема, наголосив, що ініціативу студентів схвалило керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також молодіжні студентські організації. Опитування заплановано провести 20 жовтня цього року і пройде воно у понад 100 найбільших українських університетах. Всього ж у референдумі візьмуть участь понад 100 тисяч студентів.
Реціпієнтам запропонують відповісти на 7 запитань. Серед них такі: чи знають студенти про розроблену нову редакцію Закону «Про вищу освіту»?; чи підтримують вони норму Закону щодо підняття мінімальної стипендії до рівня прожиткового мінімуму (934 гривень), щодо незмінності плати за навчання для контрактників упродовж всього терміну навчання, щодо прирівнення вищої освіти, здобутої за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, до вищої освіти магістра, щодо забезпечення обов’язкового фінансування органів студентського самоврядування, щодо вільного вибору студентами навчальних дисциплін у межах варіативної частини змісту освіти? Останнє запитання стосується підтримки чи непідтримки якнайшвидшого ухвалення нового закону.
Під час наради обговорено також проект нової концепції розвитку студентського самоврядування в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *