ОСТАННІ НОВИНИ

Рада скасувала експортне мито на пшеницю, а ввела — на олію

Львівський портал

|

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 7 жовтня, в ході пленарного засідання прийняла в цілому законопроект № 9239 від 4 жовтня ініційований народним депутатом від фракції Партії регіонів Григорієм Калетніком в редакції, запропонованій комітетом ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики , про затвердження ставок вивізного (експортного) мита на окремі види сільськогосподарських культур. За відповідний законопроект проголосували 279 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Так, відповідно до прийнятої редакції законопроекту скасовуються експортні мита на пшеницю та кукурудзу. Ввізні мита на ячмінь залишаються незмінними – 14% , але не менш як 23 євро 1 за тоннуі діють до 1 липня 2012р.

Також введені експортні мита на сою в розмірі 3%, але не більше 2 євро за т., на соняшникову олію – 3%, але не більше 5 євро за т.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. З дня набрання ним чинності товари, зазначені у цьому розділі, вилучаються з режиму вільної торгівлі з іноземними державами, про що Кабінет міністрів у місячний строк їх інформує.

Нагадаємо, що мита на експорт зернових були запроваджені з 1 липня 2011 р.: на пшеницю у розмірі 9% від контрактної ціни (але не менше 17 євро / т), кукурудзу – 12% (не менше 20 євро / т), ячмінь – 14% (не менше 23 євро / т). Держава побоювалося, що через занадто високі ціни у світі, з країни буде вивезено значна частина зерна.

 

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *