ОСТАННІ НОВИНИ

Від Садового вимагають перетворити Львів на столицю Єврейської республіки

Львівський портал

|

Громадська організація «Євреї проти антисемітизму» зажадала від львів`ян створити Єврейську автономну республіку. Як передає кореспондент «Одеса. Коментарі», з такою вимогою кілька членів організації зустріли делегацію з Західної України на чолі з мером Львова Андрієм Садовим, що прибула до Одеси в рамках святкування днів культури Львова в Одесі. Активісти організації тримали в руках плакати з вимогами створити на Заході Україні єврейську республіку зі столицею у Львові.
За словами співголови організації Валентина Дорошенка, вимоги аргументовані тим, що Львів до Великої Вітчизняної війни, був «у значній мірі єврейським містом, проте в ході війни євреї там були знищені». Щоб «відновити популяцію», пояснив представник організації, треба створити відповідні умови.
Пікетники передали своє звернення мерові Львова, що проходив повз них. Крім того, вони планують передати своє звернення одеському мерові Олексію Костусєву, Президенту Україну Віктору Януковичу і Президентам США та Російської Федерації – Бараку Обамі та Дмитру Медведєву.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, діяльність організації «Євреї проти антисемітизму» викликала різку негативну реакцію офіційних єврейських організацій України, які звинувачують ЄПА у провокація та зв’язках з проросійськими антисемітськими організаціями, зокрема ЗУБР ((«Всеукраїнське громадське об`єднання« За Україну, Білорусь і Росію») та партією «Родина» скандально відомого депутата Одеської міськради Ігора Маркова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *