ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко радить Януковичу прочитати «Лже-Нерона»

Львівський портал

|

Юрій Луценко радить президентові Януковичу частіше читати книги. Як інформує прес-служба “Народної самооборони”, про це він сказав в інтерв`ю тижневику «Фокус».

«Можна було б покепкувати – мовляв, де вже Януковичу читати чужі книги, він і свої-то ледве встигає переглянути. Але потім я подумав: а, може, Кінг-Конг тому й буйствував на хмарочосі Емпайр Стейтс-білдінг, що ніхто не запропонував йому піти в Метрополітен-музей», – припустив екс-міністр внутрішніх справ.

Ув`язнений в Лук`янівському СІЗО Юрій Луценко вирішив для початку порадити Януковичу «чудову книгу «Лже-Нерон» німецького письменника Фейхтвангера».

«Дуже повчальна історія про те, як двійник Нерона оголосив себе вижив імператором, його визнало населення східних провінцій і війська. Але порожній людина могла тільки приймати царствену позу, а не керувати країною. І фінал у книги відповідний: втомлене від порожньої демагогії і самозакоханості лже-Нерона, від свавілля його жадібного оточення по відношенню до бізнесу населення із задоволенням глумиться над вчорашнім тираном, якого возять по містах і селах у смердючої клітці», – зазначив політик.

«До чого це я? «Історія – це політика, яку вже не можна виправити. Політика – це історія, яку ще можна виправити», – писав інший великий німецький письменник Графф», – резюмував Юрій Луценко.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *