ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати хочуть передбачити у бюджеті-2012 кошти на їхню звітність

Львівський портал

|

Голова фракції партії «Фронт змін» у Львівській обласній раді Степан Кубів має намір запропонувати депутатам виділити у бюджеті на 2012 рік кошти для звітного марафону. Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції, підбиваючи підсумки двотижневого звітного марафону у Львівському прес-клубі.

Степан Кубів зазначив, що даний марафон є новою формою комунікації між депутатами та виборцями, відтак його потрібно продовжити, а ще краще розширити його функції. Для цього потрібно виділити кошти з бюджету.

«Хочеться внести пропозицію – коли будуть формуватися бюджети міських, районних та обласної рад на 2012, то потрібно буде зменшити інтеграційні зустрічі, деколи не зрозумілі, а просто вписати кошти для звітів депутатів у Львівському прес-клубі чи інших мас-медіа на рівні районів та міст. Тоді вдасться цей проект розширити – щоб не тільки депутати звітувались про те, що вони зробили, а й треба заслуховувати виборців про що ці депутати звітують, чи вони дійсно щось зробили», – сказав С.Кубів.

Депутат та голова «Фронту змін» також зазначив, що на сьогодні найбільшою проблемою політичних звітів є те, що політична правда не відповідає реальному життю та дійсності. «До прикладу, якщо ми зробили дорогу, потрібно перевірити скільки вона коштує, чи дійсно її зробили – чи то в селі, чи то в місті. Потрібно дивитися на реальні речі зі сторони взаємоконтролю. Це був би не аудит, а така собі ревізійно-аудиторська школа для майбутніх депутатів, щоби вони були завжди відповідальними і говорили правду. Бо брехня завжди випливе», – резюмував політик.

С.Кубів також повідомив, що він, як голова осередку партії «Фронт змін» під час сесії Львівської обласної ради, запропонує депутатам інших політичних сил при перегляді бюджету на 2012 рік продовжити даний марафон і залучити до звітів міських голів, голів сільських та районних  рад. «Це дасть можливість побачити аспект найбільших проблем на наступний рік – про формування бюджету, дефіцит якого ми бачили. Другий аспект – це земельні питання, третій аспект – податкова реформа і введення з липня наступного року податку на нерухомість. Сподіваюсь інші політичні сили підтримають пропозиції «Фронту змін», – додав депутат.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *