ОСТАННІ НОВИНИ

«Галсільліс» започаткував програму «Дрова для населення»

Львівський портал

|

Лісогосподарське підприємство «Галсільліс» розпочало програму «Дрова для населення», повідомляє прес-служба підприємства.

Четвертого жовтня у Славському дочірньому підприємстві «Галсільліс» відкрито першу громадську приймальню в області, для того, щоби мешканці із не газифікованих сіл могли отримати дрова за пільговою ціною, а також залучити населення до санітарних очисток лісу,  тим самим зменшити кількість самовільних рубок.

«Ідею програми «Дрова для населення»  ми започаткували ще минулого року, але це вже був фактично зимовий сезон, тому вона не спрацювала. В цьому ж році запроваджуємо її вчасно. Почали із Славського дочірнього підприємства, що у Сколівському районі, адже прилеглі села ще до сьогодні не газифіковані і  мешканці мають велику потребу гідно  забезпечити себе  дровами…» –  коментує генеральний директор ЛГП «Галсільліс» Павло Котик.

У перший день роботи приймальні до керівництва ЛГП «Галсільліс» прийшли мешканці із семи сіл Сколівщини. Проблема у громадян спільна – немає коштів на купівлю дров. Таким соціальним категоріям, як пенсіонерам, інвалідам та їм опікунам, багатодітним сім’ям, одиноким людям, керівники лісництва прийняли рішення надати дровами певну допомогу. Мешканці ж повинні тільки подбати про забезпечення транспортом. «Ми запросили людей на зустріч. Прийшли люди бідні, соціально незабезпечені… Сімей, у яких є здорові чоловіки та молодь, ми запросили до очистки лісу від сухостою та чагарників. Ми намагатимемось робити так, щоб ця програма діяла на базі селищних і міських рад, щоб мешканці  села самостійно організовувалися, проводили очистку біля свого населеного пункту… Для того необхідна підтримка голів сільських рад.  Хочемо, щоб люди провели певні роботи і законним шляхом заробили дрова для своїх домівок»,  – продовжує Павло Котик.

Наступні громадські приймальні «Галсільліс» відкриватиме у Турківському, Самбірському та Старосамбірському районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *