ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться фестиваль автентичного мистецтва «Веретено»

Львівський портал

|

У Музеї народної архітектури та побуту (вул. Чернеча Гора, 1) цієї неділі відбудеться Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Учасниками фестивалю «Веретено» будуть етнографічні та фольклорні колективи із Галичини, Полісся, Бойківщини, Гуцульщини. У їхньому виконанні – давні обряди, фольклорні пісні, танцювальні мелодії у виконанні троїстих музик, а також обрядодії у виконанні дитячих фольклорних колективів.

У програмі: обжинки від с. Колінці (Івано-Франківщина), с. Ситьків (Івано-Франківщина), с. Вишнівчик (Львівщина), вечорниці від с. Побожани (Львівщина), с. Солова (Львівщина), вінкоплетини – с. Тисів, Івано-Франківщина та с. Звенигород (Львівщина), традиційні танцювальні мелодії «Троїсті музики» м. Мостиська, давні гуцульські танці від колективу з м. Долина (Івано-Франківська обл.).

На Дитячій галявині в цей час відбуватимуться «Пасхальні дитячі забави» – «Дивослово» м. Коломия, «Обжинки» – Зразковий фольклорний гурт «Барвінок», «Обрядові пісні та забави» – Зразковий дитячо-юнацький хор «Радуниця», програма «Веретенце» – гурт «Веснівка».

Окрім того передбачені майстер-класи з народної іграшки, прядіння та ткацтва.

Також відбудеться показ колекції сучасного вишитого одягу за національними мотивами з фондів Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша та колекції давніх гуцульських сорочок Косовського району Івано-Франківської області.

Розважатимуть всіх присутніх заслужена артистка України Марта Шпак, яка виконає обрядові пісні та авторські композиції та фольк-гурт «Божичі» (м. Київ) проведе майстер-клас традиційних українських танців та заспіває пісні Лівобережної України.

Розпочнеться фестиваль о 13.00 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *