ОСТАННІ НОВИНИ

“Руську трійцю” Чечетов обізвав “русской тройкой”

Львівський портал

|

Під час обговорення проекту Постанови про відзначення 180-річчя створення «Руської трійці» і 175-річчя випуску альманаху «Русалка Дністрова» нардеп від ПР Михайло Чечетов назвав створене у Львові літературне об´єднання «русской тройкой».

Як передає кореспондент «Коментарів», виступаючи з трибуни Чечетов закликав колег по парламенту проголосувати за цей проект, щоб зміцнити дружбу між братніми російським і українським народами. За його словами, ключовим у цьому рішенні є винесене в назву словосполучення «русская тройка».

Між тим, «Руська трійця» – це літературне об´єднання, яке з кінця 1820-х років почало на західних українських землях національно-культурне відродження. Члени об´єднання – Михайло Шашкевич, Іван Вагилевич та Яків Головацький – спілкувалися і писали виключно українською мовою, яка в ті часи називалася «руською». Виданий об´єднанням альманах «Русалка Дністрова» був написаний саме українською мовою і став одним із символів національного відродження українців Галичини, яка у той час перебувала у складі Австро-Угорської імперії.

Парламент прислухався до Чечетова — за проголосували 347 депутатів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *