ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям підкинуть новий тариф - за переробку сміття

Львівський портал

|

В Україні планується запровадити новий тариф для населення – за переробку сміття. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Коментарів», на прес-конференції повідомив голова Держагенства з інвестицій та нацпроектів Владислав Каськів.

На прес-конференції йшлося про нацпроект «Чисте місто», який, зокрема, передбачає будівництво заводів з переробки сміття. Для початку – в 10 містах.

Каськів підкреслив, що концепція нацпроекта «Чисте місто» передбачає не тільки будівництво заводів, а й побудову цілого «ланцюжка» для вирішення питання з відходами в Україні.

У тому числі, за словами Каськіва, планується введення нового тарифу на переробку сміття.

«Фактично мова йде про введення в Україні нового тарифу на переробку сміття», – сказав Каськів.

На уточнююче запитання, яким може бути цей тариф, Каськів зазначив:

«Це залежить від багатьох факторів. По-перше, це має бути закріплено законодавчо. Зараз я не можу сказати, яке рішення прийме законодавець: чи це буде одна комісія, яка регулюватиме ці тарифи центральна, або ця функція буде передана на місця. Друге питання – за якими принципами будуть формуватися ці тарифи».

«Їх (тариф за переробку сміття – ред) не можна не вводити тому, що інакше ми потонемо в смітті», – додав глава Держагенства.

При цьому Каськів озвучив попередні цифри

«Я не хочу сьогодні називати конкретні цифри, але фактично, за нашими попередніми аналізами діапазон може бути від 30 до 55 доларів за тонну. Залежно від місця, міста, умов, технології переробки і т. д. У принципі це дуже нормальний тариф виходячи зі світової практики. Він у кілька разів нижчий, ніж в інших країнах», – сказав Каськів.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *