ОСТАННІ НОВИНИ

Функції БТІ передадуть у приватні руки

Львівський портал

|

У рамках виконання доручення президента в Україні розпочалась робота по спрощенню процедури видачі БТІ технічних довідок і реєстрації права власності на нерухомість. Про це доповів міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

Як повідомляє прес-служба президента, Близнюк нагадав, що глава держави неодноразово відмічав необхідність спрощення вказаних процедур, пише ЛІГАБізесІнформ.

“Ми з фахівцями розглянули це питання. Ми пропонуємо нову систему, при якій не лише БТІ, але і інститути з відповідними можливостями і приватні підприємці, які хочуть займатися цим бізнесом, з урахуванням державної політики, зможуть це робити”, – відмітив міністр.

Він підкреслив, що таким чином буде демонополізований ринок послуг з виготовлення технічної документації на об`єкти нерухомості.

За словами Близнюка, президент доручив йому підготувати цілісний пакет пропозицій з цього питання і внести його на розгляд Комітету з економічних реформ.

Як раніше повідомлялось, за даними Антимонопольного комітету України, населення щороку сплачує за різні довідки та дозволи близько 20 мільярдів гривень.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *