ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна влада не може знайти управу на власників гуртожитків

Львівський портал

|

На Львівщині налічується до 15 власників великих підприємств, які мають підтвердження на власність 22 гуртожитків. Ці власники дозволяють собі займати будь-які позиції й впливу на них органи влади не мають жодного. Про це сьогодні під час засідання комісії облради з проблемних питань мешканців гуртожитків повідомив начальник відділу управління ЖКГ Львівської ОДА Володимир Машевський.

За його словами, питання проблемних гуртожитків не вирішується роками, люди котрі там мешкають продовжують залишатися заручниками ситуації. «Ми досліджуємо питання відомчих гуртожитків роками, але виконавча влада не має жодного впливу на цих власників. А, зважаючи на те, що вони всі не бідні люди, то неодноразово зустрічалися з фактами, коли органи самоврядування навіть сприяли їм у вирішенні тих чи інших проблем, щоправда не пов’язаних з гуртожитками, а з іншою господарською діяльністю», – зазначив В.Машевський.

Зокрема, сьогодні на засіданні обласної комісії розглядалися питання конфліктів, які виникли між мешканцями гуртожитків та власниками ПАТ «Іскра» і ТзОВ «Львівтехавтокомплектація». Йшлося про гуртожитки на вул.. Білоцерківська, 10 (ПАТ «Іскра»), Наукова, 16, Вол.Великого, 16 та Кульпарківська, 139 – ці три гуртожитки належать ТзОВ «Львівтехавтокомплектація» (створено на базі ЛАЗ).

Щоправда розповісти про суть конфлікту прибули лише представники гуртожитків, власники підприємств, а також представники прокуратури й Фонду держмайна проігнорували засідання комісії попри запрошення.

«Якщо не буде політичної волі вирішити ці питання, то не допоможуть і суди. Ми супроводжуємо цю тему (судова тяганина між мешканцями гуртожитків і ЛАЗом) впродовж чотирьох років, але досі немає позитивного результату.

Відтак депутати вирішили винести питання гуртожитків на розгляд сесії Львівської обласної ради. А напередодні цього запропонувати голові Львівської ОДА Михайлові Цимбалюку провести нараду з цього питання, на яку запросити безпосередньо усіх 15 згаданих бізнесменів, керівників судів, прокуратури, правоохоронних органів. На думку депутатів, на найвищому обласному рівні, можливо вдасться зрушити цю проблему з мертвої точки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *