ОСТАННІ НОВИНИ

П’єр Карден не приїде на Lviv Fashion Week, бо зламав ногу

Львівський портал

|

На цьогорічний Lviv Fashion Week весна-літо 2012, який проходитиме 25-30 жовтня, мав завітати почесний VIP-гість – всесвітньо відомий італійський кутюр’є, член Французької академії образотворчих мистецтв П’єр Карден. Але через зламану ногу його приїзд до Львова відміняється. 

«Він зламав ногу, тому, на жаль, всі його зустрічі по Європі скасовані на півроку. Спершу він мав бути на показі моди в Росії, а потім у нас, у Львові», – розповів у коментарі «Львівському порталу» дизайнер та організатор Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько.

Довідка

П’єр Карден – всесвітньо відомий модельєр, кутюр’є, один із першовідкривачів стилю «унісекс». Народився в Італії поблизу Венеції, виріс у Франції, вивчав архітектуру в Парижі. Згодом працював з модельєрами Жанн Пакен і Елса Шіапареллі, очолював у 1947 ательє моди «Крістьян Діор». Заснував одноіменний дім моди «П’єр Карден» у 1950, впровадив «от-кутюр» у 1953.

Відомий своїми стилями «авангард» і «космос», моделі П’єр Кардена принципово відрізнялися від пануючого в той час стилю «нью-лук». Давав перевагу геометричній формі та мотиву; його одягу ще притаманний вільний крій з чіткими деталями та великими гудзиками. Модельєр також одним з перших випустив колекцію «прет-а-порте», за що його виключили з Синдикату високої моди, члени якого вважали що Карден завдав шкоди іміджу моди.

Карден став першим кутюр’є, обраним членом Французької академії образотворчих мистецтв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *