Нафтопродукти подорожчали на третину з початку року

Львівський портал

|

Середні роздрібні ціни на нафтопродукти в Україні з початку 2011 року виросли на 27-28%, повідомили у Міністерстві економіки. За даними міністерства, ціна на дизельне паливо виросла на 27,8% до 9,60 гривні/літр на кінець вересня з 7,51 гривні/літр на початку січня.

Вартість найпопулярнішої марки автомобільного бензину А-95 виросла на 27,2% до 10,30 гривні/літр з 8,10 гривні/літр. Мінекономіки, яке раніше відмовилося від щотижневих публікацій цін на паливо, не повідомляє причин росту вартості пального. Аналітики і виробники стверджують, що паливо в українському роздробі подорожчало через стрибок цін на нафту і введення нових податків.

Нагадаємо, в серпні реалізація бензину на автозаправних станціях України зменшилася на 8% в порівнянні з серпнем 2010 року – до 330,3 тис. тонн.

Як повідомила Державна служба статистики, реалізація дизельного палива минулого місяця знизилася на 2,6% – до 155,3 тис. тонн. Окрім цього, АЗС країни реалізували за звітний період 30,1 тис. тонн зрідженого газу і 17,1 тис. тонн стисненого газу.

Варто відзначити, що протягом декількох останніх місяців світові ціни на нафту стабільно знижувались через падіння попиту на неї у США, та можливе повторення світової фінансової кризи. Попри це вітчизняні виробники пального знижувати свої відпускні ціни не поспішають.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *