ОСТАННІ НОВИНИ

Щороку в Україні від алкоголю вмирають 11 тисяч осіб

Львівський портал

|

Тверезо подивитися навколо сімом мільйонам наших громадян – не до снаги. Така кількість алкоголіків забезпечила Україні місце в п`ятірці найбільш питущих держав світу. У міжнародний день тверезості, токсикологи кажуть, ця цифра лише зростатиме. Лави алкоголіків поповнюють підлітки і “білі комірці” – які підсідають на пиво.

Алкоголь щороку на той світ відправляє 11 тисяч українців. Це понад у два рази більше, аніж число жертв ДТП – за минулий рік на дорогах України загинули 4523 особи. Лави алкоголіків нині поповнюю не лише асоціальні типи. Юні українці і “офісний планктон” – ті хто підсідає на пиво і слабоалкоголку, забезпечує Україні місце в п`ятірці найбільш питущих країн світу.

Літр пива середньої міцності дорівнює 125 грамам горілки. Пивний алкоголізм підступніший, ніж горілчаний. Розвивається непомітно, одразу переходить у важку форму.

Вікторія – секретар групи анонімних алкоголіків – сьогодні чекає своїх друзів по нещастю на зібрання. Щодня вони нагадують собі і сусідові – колишніх алкоголіків не буває. Це визнання – перший крок до порятунку. Потім буде ще 11 – які даються лише тим, хто справді наважився покинути чарку. Їм не можна торкатися навіть ліків на спирту. До відновлення можна йти роками, а зірватися – за секунду.

Нагадаємо, у багатьох містах місцеві органи влади обмежували торгівлю алкоголем. Зокрема, в Івано-Франківську, Львові та Ужгороді заборонено продаж алкоголю в нічний час, в Донецьку та Алушті – в радіусі 100 м від дитячих, лікувальних і освітніх установ, в Києві – в кіосках і павільйонах площею менше 40 кв. м. Низка заборон була опротестована органами прокуратури, після чого міськради повторно голосували за їх введення.

 

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *