ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція викрила два випадки псевдовикрадення автомобілів

Львівський портал

|

Минулої суботи до Червоноградського міськвідділку міліції звернулась місцева мешканка. Жінка розповіла, що кілька хвилин тому у її родича, громадянина Австрії, викрали автомобіль «Фальксваген Пасат», поінформували у СЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Власник машини повідомив правоохоронцям, що в автівці «заклинила» електроніка, тож він залишив її неподалік в’їзду до Червонограда та вирушив за підмогою. Коли ж повернувся – іномарки вже не було.

Виїхавши на місце злочину, оперативники швидко зметикували, що у цій справі все «білими нитками шито». Там, де начебто стояла автівка, не було навіть сліду від коліс.

Таке дивовижне зникнення іноземець пояснити не зміг та з часом став усе більше плутатися у своїй розповіді. Згодом зізнався – начебто «викрадена» іномарка навіть не пересікала український кордон. Чоловік залишив її вдома. А, приїхавши у гості до родичів, домовився з ними про псевдовикрадення.

Того ж дня схоже повідомлення зафіксували і львівські правоохоронці. Мешканець Чехії заявив про угон позашляховика «БМВ Х 5». За словами чоловіка, він залишив іномарку біля автовокзалу. А коли повернувся, – вона зникла.

Втім, оперативники досить швидко з’ясували – насправді автомобіль ніхто не крав. Чоловік продав його, а тоді вирішив інсценувати злочин. У такий спосіб планував «заробити» кругленьку суму.

Повернувшись додому, сподівався отримати компенсацію за «викрадене» авто. Втім, надурити українських правоохоронців не вдалося. Вони миттю вивели його на чисту воду.

У міліції застерігають – подібні оборудки можуть обернутися великими проблемами. Адже за неправдиве повідомлення про злочин передбачено суворе покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *