ОСТАННІ НОВИНИ

На марш УПА ВО “Свобода” хоче вивести понад 10 тисяч

Львівський портал

|

ВО “Свобода” планує на свято Покрови, 14 жовтня, вивести на вулиці Києва понад 10 тисяч мешканців столиці, аби провести святковий марш Української повстанської армії (УПА). Про це у коментарі Gazeta.ua заявив голова прес-служби “Свободи”Юрій Сиротюк.

“Головне святкування відбудеться на Покрову. Це буде традиційний марш 14 жовтня у Києві. Ми плануємо також зробити концерт патріотичної пісні за участю українських рок-зірок”, – розповів націоналіст, додавши, що проведення концерту лишається під питанням, оскільки “навіть за помаранчевої влади Луценко до останнього не дозволяв проводити подібні заходи”.

Разом з тим Сиротюк запевнив, що марш УПА відбудеться за будь-якої погоди.

“Ми подамо заявку на його проведення по Хрещатику. Розпочнеться він традиційно від пам`ятника Шевченку. Ми не будемо, на зло нашим ворогам, вестись на якісь сутички та провокації. Ми налаштовані мирно і спокійно святкувати 14 жовтня. Українці, не дивлячись на те, який окупант сидів і зараз сидить на Банковій, завжди відзначали цей день”, – підкреслив “свободівець”.

Водночас, за його словами, якщо влада попросить суд заборонити українцям пройтись маршем по Хрещатику, вони підуть вул. Володимирською до Михайлівської площі.

“Статистика показує, що останні три роки у Києві від 10 до 20 тисяч людей виходили на марш за визнання УПА. Плануємо, що і цього року цифра буде не меншою. Тим більше, що у суспільстві назріло дуже величезне незадоволення, і багато хто вийде, щоб показати владі дулю”, – упевнений Сиротюк.

 Він вважає, що чим більше людей вийде на цю акцію, тим менше можливостей буде у влади заблокувати мітинг.

“У нас немає побоювань, що влада взагалі заборонить акцію на 14 жовтня. Якщо вийде понад 10 тисяч мешканців Києва, то уявіть собі – це заборонити не можливо. На кожного мітингувальника потрібно 4 правоохоронця. Тобто владі доведеться звезти до Києва, як мінімум, 40 тисяч міліціонерів. Якщо навіть вони спробують перекрити вулиці і не пускати, то отримають відповідну реакцію суспільства”, – зауважив “свободівець”.

Він додав, що від регіональних осередків “Свободи” до Києва на марш УПА приїдуть максимум 800 людей.

“24 серпня влада вже продемонструвала своє безсилля. Якщо вона досі не засвоїла цей урок, то її провокації та репресії призведуть до реалізації класичної формули: провокації – репресії – революція”, – резюмував Сиротюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *