ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада "кинула" освітян - буде страйк

Львівський портал

|

Після цілого дня перебування в сесійному залі представники освіти Львова, педколективів і профспілок дочекалися таки розгляду ухвали про зміну підпорядкування територіальних виконавчих підрозділів, передає кореспондент «Львівського порталу» із сесійної зали. Щоправда, цілий день переговорів і узгодження між юридичним управлінням міськради та представниками освітян  не приніс бажаного результату для останніх. 

Як зазначила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич,  після проведених консультацій мерія відмовилася від поняття «ліквідація». Відтак, з першого січня 2012 року відбудеться приєднання районних відділів освіти до міського управління.

Вона сказала, що йдеться не про зміну структури,  а про те, яким чином здійснюватиметься управління освітою у місті.

Потому голова фракції «Фронту змін» Михайло Хміль вніс пропозицію  проголосувати єдиний пункт про збереження статусу юрособи за райвно. Однак більшістю голосів цю пропозицію було відхилено. Переважно проти голосували представники фракції ВО «Свобода».

«Цієї ухвалою ми освітян не заспокоїмо і конфлікт все одно буде» – сказав депутат Сергій Бащук.

За словами  присутніх на сесії освітян,  альтернативна ухвала, за котру проголосували депутати по суті нічого не змінила, лише, за їх словами, відтермінувала нищення статусу юросіб для районних управлінь освіти.  Після прийняття ухвали в цілому, освітяни кілька разів прокричали “Ганьба!” і задекларували, що таки вийдуть на страйк.  На що Садовий крикнув: «Ідіть вчити дітей!».  

Представники освіти вказують на те, що ліквідація статусу юросіб принесе чимало клопотів для галузі загалом. До прикладу, за день начальникові управління освіти міста доведеться виписувати щонайменше 300 різних платіжок. Крім того, збільшаться витрати часу на проїзди до міського управління і вистоювання в чергах за найдрібнішою потребою. Вони сказали, що не вивели людей сьогодні на страйк тільки тому, що влада міста обіцяла прислухатися до їх вимог.

Нагадаємо, з першого жовтня мала би вступити в дію ухвала міської ради, згідно з якою  мали б ліквідувати районні відділи освіти. Цей документ викликав різку негативну реакцію педагогічних кіл, відтак міська влада пішла на переговори, але, як бачимо, це нічого не дало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *