ОСТАННІ НОВИНИ

Частину проспекту Свободи обіцяють відремонтувати до грудня

Львівський портал

|

Як повідомили сьогодні в управлінні капітального будівництва, до 1 грудня у Львові відремонтують частину проспекту Свободи, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Цього року ми плануємо зробити першу частину проспекту, наступного року будемо робити другу. На проспекті вертаємо повністю бруківку, на хідники кладемо гранітну плитку, будемо ставити півкулі, які в нас є на першій частині проспекту Свободи для того, щоб водії дотримувались правил паркування. », – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Роботи на проспекті свободи розпочались 21 вересня. Сьогодні на вказаній ділянці майже завершили знімати старий асфальт.

«Роботи ідуть досить швидкими темпами. Генеральним підрядником визначено ПП «Мірт» – ця фірма перемощувала бруківку на площі Галицькій і виконала ці роботи досить якісно. Зараз ми знімаємо асфальтне покриття і тут вже видно стару бруківку. Також тут необхідно буде замінити близько 150 м. водопровідних труб. Також тут будуть замінені хідники, планується постелити гранітні плитку та укласти велодоріжку», – повідомив головний спеціаліст відділу технічного нагляду управління капітального будівництва Богдан Палюшинський.

Вартість робіт по проспекту (на ділянці від вулиці Городоцької до вул. Вороного) Свободи – 12, 5 млн. гривень. Роботи фінансуються з державного бюджету.

«Ми плануємо завершити всі роботи до 1 грудня. Тут працюють 6 автомобілів, 15 робітників. Обсяг роботи – 4300 кв.м. Ми вже зняли асфальт, далі будемо знімати бруківку, чистити її, за цей час будуть виконані роботи з інженерними мережами. Далі ми за технологією будемо вкладати піщану та щебеневу основи, бетонну основу висотою 18 см. На бетонну основу – цементно-піщану суміш, висотою 6 сантиметрів і вже на неї бруківку. Бруківка у досить доброму стані, тож ми просто почистимо її і покладемо назад», – повідомив директор підрядної організації «Мірт» Іван Бойко.

Після реконструкції проїжджа частина буде звужена на 1,3 м. за рахунок прокладення велосипедної доріжки.

Зараз рух транспорту на вказаній ділянці обмежений. Рух транспорту здійснюється в обох напрямках по парній смузі проспекту Свободи до вулиці Гнатюка. Виїзд на проспект Свободи з вулиці Фурманської перекрито.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *