ОСТАННІ НОВИНИ

Українці почали купувати в рази менше валюти – через паспорти

Львівський портал

|

Національний банк відзначає зменшення денного обсягу покупки населенням готівкової інвалюти в 4,3 рази до 52 мільйони доларів 23 вересня у порівнянні з 22 вересня. Про це на брифінгу повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, повідомляє “Обком”.

За її словами, Нацбанк очікує збереження таких показників денного обсягу купівлі валюти.

Щербакова зазначила, що в п`ятницю, 23 вересня, населення купило 52 мільйони доларів, а здало 98 мільйонів доларів, у той час як у четвер, 22 вересня, населення купило 222 мільйони доларів, а здало 69 мільйонів доларів.

Директор департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій НБУ Надія Пасенова підкреслила, що банки зобов`язані копіювати тільки першу сторінку паспорта при проведенні валютообмінних операцій на суму до 50 тисяч гривень.

За її словами, водійське, пенсійне посвідчення та військовий квиток не можуть прийматися банками в таких випадках.

Постановою 278, яка набрала чинності з 23 вересня, НБУ зобов`язав банки фіксувати прізвище, ім`я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінну операцію, в довідках та квитанціях.

Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тисяч гривень до 150 тисяч гривень в день.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *