ОСТАННІ НОВИНИ

Цими вихідними у Львові стартує «Золотий Лев»

Львівський портал

|

З 30 вересня до 2 жовтня у Львові відбудеться масштабне міжнародне театральне дійство – фестиваль «Золотий Лев на вулиці», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зараз фестиваль «Золотий Лев» – єдиний театральний фестиваль, який концентрує в собі всі театральні тенденції сучасного мистецького прогресу. Фестиваль набрав у Міжнародному театральному середовищі авторитет та формує позитивний міжнародний імідж нашого міста і тим самим сприяє розвитку культурних та туристичних зв’язків України. Також він сприяє тому, що театр з камерних приміщень виходить на вулиці та стає ближчим до людей.

«Цей  фестиваль проходить вже вдесяте. І цей захід перетворює наше місто  на три дні на театральну сцену, де представники театрів з багатьох країн мають можливість представити  свою культуру, мистецтво», – зазначив начальник управління культури Андрій Вороновський.

«Фестиваль  буде проходити тільки три дні, але  ці три дні будуть наповнені яскравими  виставами», – додав художній керівник, директор театру «Воскресіння» Ярослав  Федоришин.

Учасниками  цьогорічного фестивалю стануть  театри з різних країн Європи, серед яких Чехія, Угорщина, Росія, Польща, а також театри з України. Протягом трьох днів на вулицях Львова вони представлятимуть свої вистави.

Як  розповів Ярослав Федоришин, тематикою  цьогорічних вистав є карнавально-циркові  вистави. Саме за таким принципом  і обиралися учасники фестивалю.

Розпочнеться  все з карнавальної ходи за участю театрів за маршрутом пл. Ринок  – вул. Беринди – просп. Свободи – Оперний театр. Після цього протягом 3 днів на пл. Ринок та площі перед Оперним театром відбуватимуться вуличні вистави від провідних театрів. Закінчиться все виставою «Глорія» Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». Це обновлена постановка, яку львів’яни ще не бачили, але театр з нею вже виступав у Білорусі та представив на Днях Львова у Харкові.

Організаторами  цьогорічного фестивалю «Золотий Лев  на вулиці» є театр «Воскресіння»  за підтримки Міністерства культури України, управління культури ЛМР та управління культури ЛОДА, а також за сприяння Чеського центру в Києві.

     «Я  хочу подякувати директорові театру «Воскресіння» Ярославу Федоришину за те, що він за ці 10 років проводить  такий якісний фестиваль у  Львові», – зазначив Андрій  Вороновський.

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев на вулиці» проходить з 2001 року і входить в план Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев», який відбувається кожні два роки у м. Львові на базі театру «Воскресіння», Фестиваль є членом Європейського театрального форуму IETM та асоціації міжнародних фестивалів IFEA.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *