ОСТАННІ НОВИНИ

Банкіри просять Нацбанк не зловживати паспортами

Львівський портал

|

 Асоціація українських банків просить Національний банк скасувати вимогу про пред`явлення паспортів при валютообмінних операціях до 50 тис. гривень. Про це повідомив президент асоціації Олександр Сугоняко, пише «Кореспондент».

“Я прошу голову Нацбанку повернутися в статус-кво. Зробити те, що було раніше. До 50 тис. гривень був обмін валют (без пред`явлення паспорта)”, – сказав він.

За словами президента асоціації, звернення до Нацбанку на даний момент не готове, але воно буде підготовлене 26 або 27 вересня. На думку Сугоняко, дане рішення НБУ прийнято несвоєчасно.

“Коли ми говоримо, що відбувається дестабілізація валютних ринків у світі, держави не в змозі обслуговувати свої борги, рейтинги знижуються у країн і банків … в цей час додавати цієї дестабілізації – це неправильно”, – сказав він.

Сугоняко вважає, що документальну ідентифікацію всіх фізичних осіб, які здійснюють обмін валют, можна вводити лише за умови стабільної економічної ситуації.

Як повідомлялося, постановою № 278, яка набрала чинності з 23 вересня, НБУ зобов`язав банки фіксувати прізвище, ім`я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінну операцію, в довідках та квитанціях.

Цією постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тис. гривень до 150 тис. гривень (в еквіваленті) в день. АУБ прогнозує тінізацію валютного ринку після введення вимоги про пред`явлення паспортів при валютообмінних операціях.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *