ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському університеті МВС обговорять кримінальний кодекс

Львівський портал

|

У Львівському державному університеті внутрішніх справ 23 та 24 вересня буде проходити міжнародний симпозіум. У ньому братимуть участь провідні науковці не тільки України, а й Росії, Білорусії та Німеччини. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю Державного університету внутрішніх справ.

Оргкомітет заходу прагнув зорієнтувати учасників наукових зборів на пошук об’єктивних відповідей на наболілі запитання щодо кодифікації кримінального законодавства.  Адже з часу прийняття до нього вносилися зміни понад 90 разів.  Чимало з них так і не набули чинності. Отож, науковці шукатимуть відповіді на запитання: що потребує вдосконалення і в яких напрямах воно може й повинно відбуватися.

Як зазначив директор інституту права, психології та економіки ЛДУВС доктор юридичних наук, професор Віктор Грищук, цей захід має надзвичайно важливе значення не тільки наукове, а й прикладне. На даний момент йде ділова розмова про те, яким є діючий Кримінальний кодекс, які підсумки його чинності за останні 10 років, а разом з тим які проблемні питання виникли у зв’язку із його застосуванням. Підсумком конференції стануть власне пропозиції, які будуть направлені в комітет Верховної Ради, а відтак матимуть певний вплив на нашу законодавчу діяльність, сприятимуть вітчизняним законодавцям в осмисленні ефективності кодексу і необхідних до нього змін та поправок.

У Львові цей науковий форум проводиться вже вдесяте. Усі попередні дебати мали системний характер, були спрямовані на творення цілісного закону, який не тільки відповідав би нестабільним вимогам сьогодення, а й враховував відповідні внутрішньосистемні зв’язки норм кримінального права та забезпечував чітку регламентацію правозастосовної практики. Тези доповідей та повідомлень учасників симпозіуму видані окремим збірником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *