ОСТАННІ НОВИНИ

Причиною смороду у Львові стали стоки кількох підприємств - комісія

Львівський портал

|

Комісія, що досліджувала питання неприємного запаху у місті, зробила висновок, відповідно до проведених лабораторних досліджень стічних вод найбільших підприємств міста, що можлива причина неприємного запаху – порушення підприємствами Правил приймання стічних вод підприємств у систему міської каналізації та значні перевищення забруднювальних речовин.  Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Відповідно до результатів  досліджень, проведених акредитованою лабораторію КП «Адміністративно-технічного управління», перевищення забруднюючих речовин зафіксовано в пробах стічних вод ПрАТ «Компанія «Ензим», ЗАТ «Львівська кондитерська фірма «Світоч» та ЗАТ «Львівський жиркомбінат». Протягом доби перевищення концентрацій зафіксовано з 5.00  до 6.00 год. Зокрема, коефіцієнт перевищення забруднень у стічних водах ПрАТ «Компанія «Ензим» – 69, ЗАТ «Львівська кондитерська фірма» світоч» – 12, ЗАТ «Львівський жиркобмінат» – 2,5.

КП «Адміністративно-технічного управління» протягом 1-19 вересня проведено відбір проб стічних вод найбільш потенційних підприємств-забруднювачів.

«Проаналізувавши результати досліджень можна констатувати наявність порушення вказаними підприємствами Правил приймання стічних вод підприємств у систему міської каналізації, затверджених рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради», – повідомив заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук.

Загальна маса забруднень органічного характеру (у першу чергу) у технологічних стічних водах підприємств, що скидаються в міську каналізацію, перевищує допустимі показники і приводить як до порушення технології очистки на міських каналізаційних очисних спорудах, так і до розвитку в каналізаційних колекторах мікроорганізмів, що розщеплюють органічні забруднення з виділенням неприємних запахів. Активізація цих процесів спостерігається при підвищеній температурі зовнішнього середовища, у суху безвітряну погоду.

Комісія вважає за необхідні: терміново скерувати керівникам підприємств – порушників правил листи щодо приведення показників забруднень у каналізаційних стоках до гранично допустимих величин; з метою встановлення несанкціонованих скидів концентрованих стоків промисловими підприємствами хімічні лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» забезпечити проведення періодичного відбору проб впродовж доби; департаменту житлового господарства розглянути можливість розробки проекту примусового вентилювання системи каналізаційних колекторів (першочергово в центральній частині міста).

Нагадаємо, у складі комісії працювали представники управління екології та благоустрою, інженерного господарства, адміністративно-технічного управління, управління надзвичайних ситуацій, ЛМКП «Львівводоканал», депутатського корпусу, міської СЕС, НУ «Львівська політехніка» під головуванням заступника міського голови з питань містобудування та інфраструктури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *