ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Львів збирається прийняти 1 млн туристів

Львівський портал

|

Розвиток туристичної галузі – пріоритет Львова на найближчі роки. Станом на червень 2011 року Львів відвідало 450 тис туристів. А до кінця року очікують – 1 млн, інформує прес-служба Львівської міської ради. 

Для ефективного розвитку туристичного потенціалу Львова була розроблена Стратегія  підвищення конкурентоспроможності міста, допомогу у створенні якої надавала компанія Monitor Group у рамках проекту економічного розвитку регіонів Фонду «Ефективне Управління». Стратегія розрахована до 2015 року.

З кожним роком у Львові зростає кількість туристів, які відвідують наше місто. Цього року у Львові очікується близько 1 млн. туристів. Так, станом на червень цього року місто відвідало 450 тис. туристів.

Найбільша кількість туристів зазвичай відвідує місто у травні-червні, а також  у вересні-жовтні. Однак цього року така тенденція стала менш помітною. Хоча кількість туристів за цей період не зменшилася. Просто відбувся приріс туристів в інші періоди.

Також велика кількість туристів приїжджає у наше місто на різноманітні фестивалі та свята (Різдво у Львові, Великдень у Львові, День міста, Етновир, Форум  видавців тощо). Загалом протягом року таких фестивалів відбувається близько сотні. На кожен з них приїжджає від 3 до 15 тис. туристів.

Разом з тим зростає і час перебування туристів у Львові. Якщо декілька років тому турист приїжджав до Львова на 1-2 дні, то тепер програма перебування туриста складає 3-4 дня. В планах управління туризму збільшення цього показника до 7 днів.

«Згідно дослідження, проведеного Інститутом міста, середньостатистичний турист за час перебування у Львові, на даний момент це 3-4 дні, витрачає в середньому 400 дол. США за ці дні. Але слід розуміти, що сюди входить і проживання, харчування, розваги, сувеніри», – зазначила директор ЛКНП «Центр розвитку туризму м. Львова» Надія Радіоненко.

Однак для розвитку туристичної сфери необхідна відповідна інфраструктура, яка б відповідала всім сучасним вимогам. «На теперішній момент в нас дуже гарно  розвинулася готельна інфраструктура. В цьому питанні ми досягли хорошого успіху, навіть в порівняні з європейськими готелями. Але особливістю наших готелів є наявність виразного духу міста. Дуже покращилася сфера гостинності  у місті. Адже кожен дбає про те, щоб місто стало привабливим. Це починається від екскурсовода, який зустрічає туриста на вокзалі, від офіціанта, який зустрічає гостей в закладах харчування, від людини, яка обслуговує на рецепції. Кожен з них намагається справити позитивні враження на туристів та відвідувачів», – розповіла в. о. начальна управління туризму Галина Гриник.

Важливим етапом у розвитку туристичної сфери у Львові є майбутній Чемпіонат Європи з футболу Euro-2012, який наступного року пройде в Україні та Польщі. Львів прийме три матчі (9, 13 та 17 червня). «Великим стимулом є підготовка до Євро-2012, яке відкриває для міста великі можливості. Зростають засоби комунікації, ремонтуються наші дороги, які заважали туристові нормально спланувати собі подорож і комфортабельно добратися до міста. Важливим моментом є відкриття нового летовища, яке дозволить на наш ринок запросити нових туристів з інших регіонів», – зазначила Галина Гриник.

Той факт, що у Львові відбудуться матчі Євро підняло загальний туристичний інтерес до міста. Адже багатьом туристам стало цікаво подивитися на місто, у  якому відбуватимуться матчі з футболу.

Окрім розвитку туристичного продукту, важливим завданням став вихід Львова на міжнародну арену. Тут постала необхідність представлення Львова як одного з головних туристичних центрів як в Україні, так і в Європі. Вдалі промоційні заходи дозволили прийняти більшу кількість іноземних туристів, розвинути співпрацю з містами у сферах туризму, культури та обміну досвідом, а також залучити місто у міжнародні програми і різноманітні виставки. Цього року Львів вже взяв участь у туристичній виставці в Берліні, на черзі Санкт-Петербург та Лондон.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *