ОСТАННІ НОВИНИ

Енергетики запросили на свято Дня Бурштина «Тартак»

Львівський портал

|

У неділю, 18 вересня, місто Бурштин у Івано-Франківській області, урочисто святкувало своє 457-річчя. ПАТ «Західенерго» разом зі своїм акціонером компанією ДТЕК долучились до святкування в межах Декларації соціального партнерства, підписаної з Бурштином. Після офіційних урочистостей, ввечері, мешканці міста прийшли на концерт відомого українського гурту «Тартак».

Спільне святкування дня народження міста відбулось в рамках виконання Декларації соціального партнерства компанії ДТЕК, яка є одним з акціонерів ПАТ «Західенерго», та містом Бурштином.  Відповідно до угоди, підписаної 26 квітня 2011 року, компанія реалізовує ряд  соціальних проектів у місті. Зокрема, ДТЕК разом з «Західенерго» профінансували реконструкцію та відновлення міського плавального басейну «Дельфін». Такі соціальні проекти, спрямовані на покращення життя громад, реалізовуються у всіх містах та селищах, у яких живуть та працюють співробітники ПАТ «Західенерго».

Менеджер з корпоративної соціальної відповідальності компанії ДТЕК Вікторія Гриб розповіла, що співпраця компанії з міською владою Бурштина відбувається на основі Декларації соціального партнерства ДТЕК, підписаної в квітні цього року. Також вона наголосила, що компанія ДТЕК працює активно у 18 містах і 4 районах України у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Львівській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях.

«Перший проект, який ми запропонували місту Бурштин – спільно зі Спільнотою Соціально Відповідального Бізнесу щодо підвищення спроможності міської влади», – сказала вона і пояснила, що оскільки річний бюджет розвитку міста – всього 600 тис. грн., то на жаль, на ці кошти багато проектів реалізувати неможливо. «Тому компанія ДТЕК вирішила виділити 1 млн грн саме на проекти розвитку у місті. Перший з них, це підвищення спроможності міської влади», – сказала Вікторія Гриб. Зокрема, з її слів, Спільнота Соціально Відповідального Бізнесу вчить міську владу правильно писати та подавати заявки на отримання грантів від Єврокомісії.

«Другий проект – енергоаудит теплосистеми міста. Зараз в місті з теплопостачанням великі проблеми та борги. Коли міська влада буде розуміти, які проблеми є, вона зможе визначитись, що робити в першу чергу, тобто розставить пріоритети. Уже після аудиту будемо вкладати кошти в модернізацію теплосистеми міста», – сказала Вікторія Гриб.

Міський голова Бурштина Петро Курляк розповів журналістам, що цьогорічне святкування за сприяння ДТЕК є одним з найбільш масштабних та цікавих. Він зауважив, що хоча співпраця міста з компанією ДТЕК розпочалась цього року, однак за цей час уже зроблено багато роботи.

«Завдяки нашій співпраці з ДТЕК, ми окреслили коротко- та довгострокову перспективу розвитку міста. Мова йде про модернізацію міської тепломережі та інших проектів розвитку Бурштина. Перші кроки вже зроблено, компанія вклала значні кошти в розвиток міста, зокрема, провела ремонт басейну, а також допомогла мешканцям будинку, який згорів у пожежі», – сказав Петро Курляк.

Міський голова Бурштина Петро Курляк подякував ДТЕК за плідну співпрацю на користь міста, відзначивши, що завдяки такій спільним діям великого бізнесу та громади міста, Бурштин отримав якісно нові можливості для розвитку. «Передусім, мова йде про співпрацю керівництва Бурштинської ТЕС – компанії ДТЕК та міської громади. ДТЕК, ми уже в цьому переконались, є саме тією компанією, яка готова розвивати  паливно-енергетичний комплекс України. Також дуже важливим є те, що ця компанія готова вкласти гроші в місто енергетиків – Бурштин. Завдяки нашій співпраці, ми окреслили тривалу перспективу розвитку міста.  Враховуючи досить бідний міський бюджет, така допомога – як технічна, ресурсна, так само – й фінансова, дає можливість впевненіше дивитьсь у майбутнє», – наголосив міський голова.

Міський голова Бурштина розповів журналістам, що компанія ДТЕК запланувала у своєму бюджеті на 2011 рік виділення  одного мільйона гривень на соціальні проекти в місті Бурштин, зокрема, на створення нових робочих місць в міській  інфраструктурі. «Основним бюджетоутворюючим чинником в місті є саме податок з доходів фізичних осіб. Чим більше в місті буде створено робочих місць, тим більшим та багатшим буде міський бюджет. Відповідно, у нас буде більше можливостей для облаштування нашого міста, побудови нових навчальних закладів, облагородження міста. Усе це і є соціальна складова нашої співпраці», – поділився планами на майбутнє міський голова Бурштина.

Петро Курляк висловив упевненість, що домовленості, викладені  в Декларації соціального партнерства, невдовзі  перетворяться на дійсність, оскільки досвід співпраці з компанією ДТЕК, вказує, що усі обіцянки компанія справно виконує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *