ОСТАННІ НОВИНИ

Студентам-модельєрам у Львові влаштують битву

Львівський портал

|

У Львові молоді модельєри та дизайнери одягу отримали шанс проявити себе. З метою виявлення та підтримки талановитої молоді, спроможної створювати українську моду та представляти її на світовому рівні, 21-24 вересня відбудеться конкурс студентів-дизайнерів одягу серед навчальних закладів «Битва модельєрів-2011» в рамках XVIII Всеукраїнської виставки – ярмарку «Стиль-2011». Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Організаторами конкурсу виступили ПрАТ «Гал-ЕКСПО» та Львівський коледж легкої промисловості Київського Національного університету технологій та дизайну за підтримки Головного управління освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації та Львівської міської ради.

Як розповіли організатори заходу, конкурс спрямований на підвищення професійного та творчого рівня майбутніх фахівців сфери краси і дизайну, популяризацію сучасних світових тенденцій та обмін досвідом стилістів і дизайнерів із різних регіонів України.

Конкурс відбудеться 21 вересня у приміщенні Львівського Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) з 15.00 до 17.00 год.

Заявки на участь у конкурсі подали студенти з Київського коледжу легкої промисловості, Львівського коледжу легкої промисловості Київського національного університету технологій та дизайну, Коледжу Київського Національного Університету технології та дизайну, Київського ліцею технології та дизайну, Київського вищого професійного училища технології та дизайну одягу, Львівської Національної академії мистецтв, Львівського театру моди «Імпреза», Вищого професійного училища № 11 (м. Червоноград), Львівського професійного ліцею побутового обслуговування, Дрогобицького професійного політехнічного ліцею та Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну м. Львова. Загалом оголошень взяти участь у конкурсі було значно більше. Адже участь у конкурсі та проживання у Львові для учасників – безкоштовна.

Загалом сам конкурс буде складатися з 2 частин. Перша – «Битва модельєрів», на якій учасникам необхідно буде представити 16 одиниць одягу. Друга частина – «Модний образ». Тут учасникам необхідно буде представити цілковито сформований образ моделі, починаючи від одягу, і завершуючи макіяжем і зачіскою.

Щодо переможців, то в номінації «Битва модельєрів» їх буде троє і один в номінації «Модний образ». Журі, яке визначатиме переможців, складатиметься з професіоналів у сфері дизайну одягу, серед яких відомі дизайнери, модельєри, власники магазинів одягу, журналісти в області моди.

23 вересня три найкращі колекції будуть представлені на вечірній шоу-програмі «Битва модельєрів». Переможці акції будуть нагороджені пам’ятними кубками, подарунками, дипломами.

Зважаючи на те, що конкурс «Битва модельєрів» відбуватиметься в рамках виставки «Стиль», де переважна більшість учасників – виробники одягу, кожен з молодих спеціалістів матиме шанс зарекомендувати себе перед потенційними роботодавцями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *