ОСТАННІ НОВИНИ

На Форумі видавців стартував конкурс Книга року ВВС 2011

Львівський портал

|

Сьогодні на Форумі видавців було оголошено про початок цьогорічного конкурсу на кращу книгу року ВВС Україна. Як розповіла  редактор ВВС Україна Ніна Кур’ята, участь у конкурсі можуть взяти видавництва. Для цього слід надіслати до редакції ВВС Україна не більше трьох книг, що побачили світ від вересня 2010 до вересня 2011 року. Книги прийматимуть у редакції до 10 жовтня цього року включно.  А переможця оголосять у грудні.

Особливістю конкурсу є те, що йдеться тільки про прозові твори разом із дитячою літературою. Також в  ВВС наголошують, що участь в конкурсі беруть вже видані книги, а не рукописи.

«Спочатку редакція формує із книг, котрі надійшли, так званий лонг-лист – 15 творів, з-поміж яких вже журі вибиратиме переможця» – сказала Ніна Кур’ята. За її словами, премія для переможця – тисяча фунтів стерлінгів.

Редактор ВВС Україна наголосила, що в даному випадку не йдеться про якусь комерційну підтримку того чи іншого видання, а про те, щоби обговорити з громадськістю ключові тенденції та цікаві твори сучасної української літератури, адже літературні події цікаві для нашої аудиторії» – наголосила вона.

Конкурс було засновано 2005 року. Серед його переможців Юрій Винничук, Любко Дереш, Юрій Іздрик, Сергій Жадан, Володимир Діброва та Люко Дашвар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *