ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половина львів’ян готова викидати сміття нелегально

Львівський портал

|

Майже половина львів’ян готова викидати сміття нелегально. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром вивчення громадської думки Інституту міста. Опитування проводили в серпні цього року методом «face to face» інтерв’ю.

«Як показало дослідження, кожен третій львів’янин залишить будівельне сміття біля сміттєвих баків, і лише кожен сьомий готовий вивезти сміття та викинути його за межі житлового масиву. Водночас, тільки половина львів’ян готова замовляти машину, щоб вивести будівельне сміття. Якщо проаналізувати у районному розрізі, то найбільш свідомі мешканці у Залізничному районі – 61% респондентів зазначили, що вони вивозитимуть свої будівельні відходи, а найменш свідомі – у Сихівському районі міста – лише 34% готові діяти згідно з чинними правовими нормами», – розповіла аналітик Центру вивчення громадської думки Інституту міста Олена Гунько.

«Результати дослідження лише підтвердили реальний стан речей. Адже, наприклад, за літній період працівники відділу нагляду  за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» оформили 30 приписів та 1 протокол щодо складання будівельних відходів у не відведених місцях.

Ми ще і ще раз нагадуємо мешканцям, що здійснюючи ремонт своїх осель, вони повинні зважати на те, щоб їх ремонтні роботи не впливали негативно на благоустрій прибудинкової території. Адже часто люди  скидають будівельне сміття під вікнами, біля під’їздів, у зелених зонах, що викликає нарікання сусідів. Якщо у мешканців при проведенні ремонту виникає потреба у зберіганні будівельних матеріалів (цегли, дерев’яних балок, розчину) та інших будівельних відходів, їм варто звернутися в ЛКП за місцем проживання, з метою визначення місця зберігання цих відходів», – наголошує начальник відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» Марія Кустова.

У Правилах благоустрою м. Львова зазначено, що на час ремонту квартир на території  дворів відводиться місце для  тимчасового складання будматеріалів  і будівельного сміття, які повинні  вивозитися транспортом мешканців, які проводять ремонт.

Наголошуємо, що категорично забороняється скидати  будівельні відходи у контейнери із побутовим сміттям, оскільки це призводить до нищення контейнерів і поламки  машин-сміттєвозів. За самовільне складання  будівельних відходів у не призначених для цього місцях передбачається штраф у розмірі від 850 до 1700 грн. для посадових осіб та від 340 до 1360 грн. для громадян.

«Жити у чистому комфортному місті  – це те чого прагне, мабуть, кожен  львів’янин. А такий результат можливий за умови спільних зусиль влади міста та усіх мешканців», – наголошує міський голова Львова Андрій Садовий.

«Мета кожного соціологічного дослідження, яке ми реалізовуємо, –  це налагодження комунікації між мешканцями та владою. Для осіб, відповідальних за виконавчий процес, це добра можливість отримати системну та об’єктивну інформацію для підвищення ефективності реалізації програм щодо покращення життя у місті», – переконана керівник програми аналізу та досліджень Інституту міста Мар’яна Малачівська.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *