ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом дня ДАІ Львова виявила 9 маршруток з несправними гальмами

Львівський портал

|

За результатами проведених перевірок лише за неповний день 16 вересня, інспектори ДАІ встановили, що у Львові практично кожен п’ятий автобус, який здійснює пасажирські перевезення, є технічно несправним. Про це повідомляє прес-служба управління ДАІ у  Львівській області.

За їхньою інформацією, у Львові сьогодні провели оперативне профілактичне  відпрацювання території міста щодо виявлення недоліків під час перевезення пасажирів  громадським транспортом (автобусами). Так, у різних частинах міста протягом дня працювало 11 екіпажів ДАІ, які здійснювали перевірку щодо дотримання водіями автобусів правил дорожнього руху та щодо технічного стану цього виду транспортних засобів.   

Василь  Кручко, державтоінспектор відділу з обслуговування адміністративної території міста Львова та автотехнічної інспекції сьогодні проводив перевірку автобусів на території мікрорайону Сихів (біля ринку «Санта-Барбара»). Він зокрема зауважив, що лише за кілька годин він та його колега виявили шість несправних автобусів, які перевозили людей.  

«Найчастіше сьогодні під час перевірок зустрічалися такі несправності автобусів, як граничний знос або різний протектор шин, пошкодження коліс, несправна гальмівна система тощо. Щодо порушень, які скоювали водії автобусів, то найчастіше це були: порушення швидкісних режимів, керування водіями технічно несправними автобусами, перевезення пасажирів понад норму, відхилення від визначених маршрутів руху тощо. Наголошу, що ці заходи проводимо з головною метою, щоби у майбутньому не було ДТП за участю пасажирських автобусів, зокрема, щоби не повторився більше такий факт, який днями стався у Львові на вулиці Зеленій, коли перекинувся автобус із людьми», – зазначив інспектор Василь Кручко.   

Варто зазначити, що за результатами проведених 16 вересня у Львові перевірок, було встановлено, що водії 15 із 74 технічно несправних автобусів перевозили пасажирів. Зокрема, у дев’яти автобусів була несправна гальмівна система, у трьох виявили зношеність протекторів шин. Один автобус було переобладнано без дозволу ДАІ, а в ще в одному був заблокований аварійний вихід. Також цього дня у Львові було заборонено експлуатацію (вилучено талонів техогляду) восьми автобусів.     

Окрім того, що водії перевозили людей у технічно несправних автобусах, вони ще й порушували правила дорожнього руху. Зокрема інспектори ДАІ Львова у межах відпрацювань виявили 78 порушень правил дорожнього руху, які допустили водії пасажирських автобусів. З них: 12 – порушення правил перевезення пасажирів, 3 – порушення правил зупинки, 1 – водій їздив без документів, 26 – водії відхилялися від визначених маршрутів, 2 – порушення правил проїзду пішохідних переходів. За результатами виявлених порушень складено 57 протоколів відповідно до ст.ст. КУпАП.      

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *