ОСТАННІ НОВИНИ

Львів проведе чемпіонат України з кільцевих автогонок «Renault XII Гран-Прі Львова»

Львівський портал

|

За сприяння Львівської обласної державної адміністрації, Галицьким  Автомобільним Клубом 23-25 вересня організовано V етап чемпіонату України  з кільцевих автогонок  «RENAULT XII Гран-Прі Львова». Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Кільцеві автогонки присвячені 20-ій річниці Незалежності України та 80-ій річниці з дня проведення перших міжнародних кільцевих перегонів у Львові.  
 У змаганнях візьмуть участь понад 30 пілотів з різних міст України: Києва, Дніпропетровська, Сімферополя, Одеси, Харкова, Львова, Івано-Франківська, Луцька, Ужгорода.  

Довідка: 

100 років тому у Львові  був створений один з перших в Україні клубів – Галицький клуб автомобілістів. Цей клуб завоював популярність не лише у містах Галичини, але й у Кракові та інших польських містах.  
Вже у 1907 –1920 роках, у Львові діяли декілька споріднених організацій – «Військовий корпус мотористів», «Філіал Автомобільного клубу Австрії», «Галицький клуб самоходовий» та ін. Саме Галицький автомобільний Клуб в 1995 році відновив у Львові проведення кільцевих автоперегонів вулицями міста Львова.  
У 2011 році виповнюється 80 років з дня проведення в м. Львові перших міжнародних кільцевих автоперегонів «Гран – Прі Львова», в яких приймали участь гоночні та спортивні автомобілі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *