ОСТАННІ НОВИНИ

На Форум видавців у Львові завітав відомий норвезький письменник Ерленд Лу

Львівський портал

|

Форум видавців у Львові сьогодні відвідав відомий норвезький письменник Ерленд Лу, який є цьогорічним почесним гостем свята. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Норвезький гість прибув до Львова ще вчора, а сьогодні особисто завітав на книжковий ярмарок та зустрівся з журналістами. Сьогодні о 19.00 год. в нього також запланований авторський вечір в Першому українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). Ведучою вечора буде Ірена Карпа.

Однак Ерленд Лу не перший норвежець, який офіційно відвідує Форум видавців у Львові. В попередні роки гостем свята також був Юстейн Гордер. А на цьогорічному Форумі видавців двоє норвезьких перекладачів в рамках культурного обміну вивчають українську мову. Отож вже невдовзі можна очікувати появу норвезьких перекладів українських авторів.

Довідка

Ерленд Лу (норв. Erlend Loe, народився 24 травня 1969, Тронхейм) – норвезький письменник і сценарист.

Біографія

Після проходження альтернативної цивільної служби в театрі, Ерленд Лу вивчав літературу, кінознавство та етнологію в Осло. Пізніше він, крім цього ще відвідував Датську Академію Кіно (дан. Danmarks Film Akademi) в Копенгагені та Академію Мистецтва в Тронхеймі (норв. Kunstakademiet i Trondheim).

Сьогодні він живе в Осло і працює письменником, кіносценаристом і перекладачем.

Дебютним романом Ерленда Лу, що приніс йому славу, був «Tatt av Kvinnen» (1993), в котрому Лу змалював нерозділене кохання молодого норвежця. Роком пізніше була опублікована книга для дітей «Fisken» (історії про водія вантажівки Курта).

Авторський стиль Лу впізнаваний і часто характеризується як нарочито наївний. Головні герої його романів зазвичай хочуть занадто багато від повсякденності. Ерленд Лу часто використовує іронію, гротесне перебільшення і гумор. Знаменита книга Ерленда Лу «Naiv. Super» перекладена вже більше, ніж 20 мовами.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *