ОСТАННІ НОВИНИ

Через переслідування білоруси приїхали до Львова відзначити День військової слави

Львівський портал

|

Представники білоруських громадських організацій приїхали до Львова, щоб відзначити День білоруської військової слави, оскільки на Батьківщині за це їх чекали б переслідування. Про це під час зустрічі у білоруської делегації з представниками Львівської облради повідомив голова Руху Солідарності “Разом” Вячеслав Сіучик.

Під час зустрічі наголошувалося на тому, що культура – це найбільший дипломат. Тому було досягнуто домовленості про організацію на Львівщині художніх виставок, культурних, мистецьких та інших заходів, за допомогою яких львів`яни зможуть більше дізнатися про Білорусію, про її культуру, про її сьогодення та про її проблеми.

У складі білоруської делегації – голова Руху Солідарності “Разом” Вячеслав Сіучик, керівник молодіжної організації “Правий Альянс” Юрась Каретніков та інші. Львівську обласну раду представляли заступник голови Львівської обласної ради Валерій П`ятак та депутат Львівської обласної ради Олесь Старовойт.

Нагадаємо, що 8 вересня Білорусія відзначає День білоруської військової слави. У цей день у 1514 році тридцятитисячне військо на чолі з князем Костянтином Острозьким вщент розгромило вісімдесятитисячне військо московських загарбників.

.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *