ОСТАННІ НОВИНИ

Фізика та математика не користуються популярністю серед абітурієнтів

Львівський портал

|

Цього року у львівських вищих навчальних закладах найменше користувалися популярністю такі спеціальності, як математика та фізика, а також не було високого конкурсу на спеціальностях, які дублюються у різних ВНЗ. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила координатор спостереження за вступною кампанією на Львівщині від громадянської мережі ОПОРА Ольга Стрелюк.

Як приклад О.Стрелюк назвала Львівський національний університет імені Івана Франка, де за напрямом «геологія» було заповнено 32 з 50 місць державного замовлення, «фізика» – 40 з 50, «прикладна фізика» – 31 з 35, «мікро- та наноелекторніка» – 38 з 45, за напрямом «математика» квота заповнена, проте абітурієнти є з невисокими балами. У НУ «Львівська Політехніка» вступники на спеціальність «хімічна технологія» теж будуть навчатися за кошти держбюджету, хоч і мають низькі бали (трапляється і 125). 

В Українській академії друкарства ситуація схожа: за напрямом «автоматизація та комп`ютерно-інтегровані технології» державне замовлення виконане на 39 з 45 місць, «інженерна механіка» – 35 з 50, «видавничо-поліграфічна справа» – лише на половину.

У Львівському національному аграрному університеті найменш популярною виявилася спеціальність «процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва». Там заповнено лише 35 з 50 бюджетних місць.

«Якщо подивитися з іншого боку та проаналізувати, на які ж спеціальності вступили абітурієнти з найвищими балами, то стане зрозумілим, що минулорічна тенденція престижності факультетів збереглася. Так, найбільше абітурієнтів з високими балами ЗНО та атестату буде навчатися на економічних спеціальностях – облік та аудит, фінанси та кредит, менеджмент, і вже на класичних – правознавство, іноземна філологія, комп’ютерні науки, програмна інженерія та комп’ютерна інженерія», – зазначила О.Стрелюк.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *