ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ ліквідувала міжнародне злочинне угрупування з 28 осіб

Львівський портал

|

Службою безпеки України (СБУ) завершено операцію з ліквідації міжнародного злочинного угрупування з 28 осіб, яке налагодило транснаціональний тіньовий обіг товарів та валюти і діяло з 2007 р. Про це на брифінгу повідомив голова управління СБУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Володимир Ракицький, передає кореспондент РБК-Україна.

“СБУ спільно з європейськими партнерськими спецслужбами завершено безпрецедентну операцію з ліквідації міжнародного організованого злочинного угрупування, що налагодило транснаціональний тіньовий обіг товарів та валютних цінностей на території України, Польщі, Литви, Латвії, Чехії та Німеччини. Вжитими СБУ заходами викрито цю багатоланкову схему проходження коштів через державний кордон України та накопичення їх на рахунках підконтрольних злочинцям комерційних структур в банках країн Балтії, розроблену з метою фінансування контрабандних потоків з Китаю до країн ЄС та СНД. Злочинна група складалася з 28 осіб та діяла з 2007 р.”, – сказав Ракицький.

Контрабанда валюти здійснювалась через автомобільний та залізничний пункти пропуску Чоп та Ягодин. Гроші перевозилися щоденно, а місячний обсяг валюти складав 30-35 млн дол. Потім валюта переводилася на рахунки в закордонних банках через конвертаційні центри України, клієнтами яких були понад 2,5 тис. осіб.

За словами Ракицького, було проведено 18 обшуків в офісних приміщеннях та приватних помешканнях, під час яких затримано 15 активних членів угрупування та лідера злочинної організації, громадянина В`єтнаму. Також в офісах конвертаційних центрів та в місцях проживання злочинців вилучено готівки на суму понад 5,5 млн грн, 26 печаток іноземних компаній, що використовувались для легалізації злочинних коштів.

На сьогоднішній день СБУ порушено чотири кримінальні справи за статтями 201, 205, 209 та 212 Кримінального кодексу України. Відповідні кримінальні справи порушені в Польщі, Литві та Чехії.

РБК-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *