ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию підприємці ночують у м`ясному павільйоні, який у них хочуть відібрати

Львівський портал

|

Зовсім не святковим видався цьогорічний день підприємця для групи приватних підприємців зі Стрия — замість відзначати професійне свято, вони ревно оберігають м`ясний павільйон на міському ринку, який став причиною затяжного конфлікту з міською владою та керівництвом ринку. Дійшло до того, що підприємці та члени їх родин понад два тижні мусять ночувати в приміщенні павільйону, тому що бояться, щоби його не відібрали силою. Кілька таких спроб вже було, але вони не досягли успіху.

За словами підприємців, які звернулися до редакції, міський голова та директор ринку не хочуть продовжувати угоду оренди. З цього приводу вже був судовий процес в господарському суді: підприємці оскаржили в суді рішення міської влади про передачу цього павільйону іншому підприємцеві і домоглися рішення на свою користь в Апеляційному господарському суді наприкінці 2010 року.

“Ми написали колективну заяву на ім’я міського голови Стрия Романа Шрамов’ята, де пропонували передати нам у спільне користування на умовах оренди для здійснення нами підприємницької діяльності приміщення м’ясного павільйону. Підставою для письмової ініціативи було те, що упродовж тривалого часу безперервно та за обопільною згодою ми здійснюємо свою господарську діяльність в приміщенні цього м’ясного павільйону. Між нами та комунальним підприємством «Ринок» неодноразово укладались договори оренди торгових місць в приміщенні м’ясного павільйону, ми своїми силами та за свій за власний кошт робили ремонт в приміщенні цього м’ясного павільйону” – розповів один із підприємців Михайло Федірко.

Та за словами підприємця, виконком повідомив, що що подав касаційну скаргу на постанову Львівського апеляційного господарського суду (від 11.11.2010 р. у справі № 13/233), відтак ця пропозиція не може бути задоволена. У серпні цього року підприємці ще раз зверталися до міської влади , але також отримали відмову.

П`ятого серпня виконком Стрийської міської ради листом повідомив підприємців, що приміщення м’ясного павільйону в оренду здаватись не буде, а його використовуватиме ринок для своєї виробничої діяльності.

“Після цього нас почали буквально пресувати — вже восьмого серпня директор ринку видає наказ про ремонт цього м`ясного павільйону, бо є приписи СЕС і МНС. Однак ми виявили, що цей наказ підроблений, тому що ніяких приписів не було, бо ніхто з працівників цих структур ніяких перевірок в павільйоні до цього часу не проводив” – говорить М.Федірко. На його думку, це було зроблено тільки для того, щоби “виселити” підприємців з павільйону і позбавити їх робочих місць.

З огляду на це підприємці звернулися до прокуратури з вимогою провести перевірку, аби з`ясувати усі обставини складання та підписання директором ринку цього наказу та вжити заходів прокурорського реагування. 

При цьому підприємці не надто покладаються на те, що прокуратура встановить істину. За їх словами справа, директор ринку є батьком теперішнього прокурора міста Львова Андрія Стасіва, отож вони мають підстави сумніватися в неупередженості з боку прокуратури.

Після цього, розповідають підприємці, директор ринку сам ініціював перевірки СЕС саме в цьому павільйоні. “Нам про це розповіли працівники санстанції, які приходили два рази перевіряти наш павільйон, хоча у нас всі дозвільні документи в порядку” – зазначає М.Федірко.

Такі активні дії керівництва ринку змусили підприємців зайняти кругову оборону — залишатися на ніч в приміщенні павільйону, а також звернутися до суду. 28 серпня три підприємці звернулися з позовом до Господарського суду Львівської області, в якому вимагають зобов’язати відповідачів,тобто виконком міськради Стрия та комунальне підприємство “Ринок” укласти з ними угоди оренди м`ясного павільйону №2 на території цього ринку.

 “Сьогодні ми дізналися, що нас таки хочуть вигнати з павільйону силою, до того часу, поки не буде відкрито судове провадження. Нам сказали, що це може відбутися в понеділок” – сказав М.Федірко. Він також сказав, що сьогодні підприємці намагалися потрапити на позачергову сесію міськради.Міський голова не захотів нас слухати, але вислухали депутати” – сказав підприємець.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *