ОСТАННІ НОВИНИ

Університет людей похилого віку розпочинає новий навчальний рік

Львівський портал

|

У Львові з жовтня розпочинається ІІ навчальний рік в університеті III віку, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. У перший академічний рік роботи Львівського університету третього віку, з жовтня 2010 року до червня 2011 року, навчальні дисципліни пройшли майже 200 слухачів, львів’ян-пенсіонерів, які стали першопрохідцями освітньої й соціальної програми. Під час навчання слухачі проходять теоретичні і практичні заняття з вивчення іноземної мови (англійська, німецька, тощо), комп’ютерної грамоти. Також слухачі мають можливість здобути знання з психології та педагогіки, займатись в групах оздоровчої фізкультури.

Вересень може стати початком нового періоду в житті кожного львів’янина віком від 55 років і старших, з різним рівнем підготовки та різними інтересами, який прагне активного способу життя, спілкування і розради. Адже з вересня цього року, Львівський університет третього віку розпочинає новий набір слухачів на ІІ академічний рік 2011/2012 рік. Отже, щоб стати слухачем необхідно: мати вік понад 55 років, подати заяву в термін від 1 до 16 вересня 2011 року (крім суботи та неділі) з 10:00 до 14:00 год в секретаріат Львівського університету третього віку, що за адресою: вул. Героїв УПА, 76 (тел.: 237-83-60). При собі потрібно мати 2 фотографії. Початок навчання – 3 жовтня” – повідомив керівник Університету III віку у Львові Ігор Островський.

У цьогорічній навчальній програмі: англійська, німецька, польська, українська мови, курси комп’ютерної грамотності, історія Стародавнього Сходу, психологія, новинки науки і техніки, оздоровчі програми, психотерапія, участь в аматорський гуртках (театр, танці, співи, рукоділля), а також цікаві екскурсії містом, відвідування театрів, подорожі історичними місцями.

”Сьогодні у Львові проживають понад 260 тис. львів’ян, які є пенсіонерами за віком, що становить близько 35% від усього населення міста. Проте, багато з цих громадян й надалі бажають вести активний спосіб життя, пізнавати нові вміння, нову інформацію, освоїти навіть іноземну мову, комп’ютерну грамоту, тощо. Власне, наявність такої потреби й спонукала до утворення у нашому місті Львівського університету третього віку, який успішно розпочав свою роботу торік. Тож те, що цей проект цьогоріч переміг у конкурсі соціально-культурних проектів і отримує дофінансування з міського бюджету, є ще одним підтвердженням того, що місто у своїй соціальній політиці прагне не лише забезпечити соціальний захист у матеріальному контексті, а й сприяє інтелектуальному розвитку соціально вразливих категорій мешканців” – зауваєжив начальник відділу соціальних програм управління соціального захисту Львівської міської ради Юрій Грищишин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *