ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки перевіряють якість робіт на Личаківському цвинтарі та у Вірменському соборі

Львівський портал

|

Сьогодні, 25 серпня, у Львові працює польська комісія, яка оцінює якість виконання реставраційних робіт на Личаківському цвинтарі та у Вірменській церкві, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Зараз ми знаходимось приблизно на половині виконання робіт. Погода цього літа не дуже допомагала нашим реставраторам, як відомо, камінь має висохнути, а дощі цього літа надто часто падали і дотепер камінь де-не-де буває мокрим. Але я думаю, що всі роботи будуть виконані вчасно. За 4 роки співпраці у нас сформувалась дуже добра міжнародна команда реставраторів, наші скульптори вчаться від польських, а польські від наших. Ми дуже тішимось такою співпрацею і сподіваємось на її продовження», – наголосила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Сьогодні  комісія  оглянула роботи на Личаківському  цвинтарі та у Вірменській церкві.

«Комісія  зустрілась для того, щоб обговорити стан виконання робіт і можливі питання виконавців робіт. Зараз ми вирішуємо ці питання, наприклад, пофарбування літер. Також сьогодні ми оглянемо реставраційні роботи у Вірменській церкві.  Завтра ми зустрінемось у Латинській катедрі і обговоримо реставрацію стінопису в каплиці. Закінчення робіт на всіх трьох об’єктах планується на жовтень. Тоді буде ще одна комісія і також, ми обговоримо ті надгробки, які ми будемо реставрувати наступного року. Ми задоволені співпрацею з українською стороною, з  Львівською міською радою. Роботи на всіх трьох об’єктах виконують дуже добрі фахівці. Наступного року ми хотіли б продовжувати нашу співпрацю», – повідомив представник міністерства культури Польщі Міхал Міхальські.

Вартість  реставрації 6 надгробків на Личаківському  цвинтарі – 470 тис. польських злотих (приблизно 1,3 млн. гривень).

Нагадаймо, в межах українсько-польського проекту “Збереження спільної культурної спадщини” у Львові працює група польських та українських реставраторів, які займаються відновленням надгробків на Личаківському цвинтарі, стінопису та вівтаря «Голгофа» у Вірменській церкві. За три попередні роки уже відреставровано 16 надгробків. Також відновлено стінопис у Вірменській церкві та триває реставрація вівтаря «Голгофа». Усі роботи фінансує Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *