ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович все ще марить Європою

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович розраховує на вступ України до Європейського Союзу до 2022 року

«Прийде час, і років через десять Україна буде в Європейському Союзі, увійде в коло розвинених країн. Я в цьому переконаний», – написав Президент у статті для газети «Дзеркало тижня. Україна».

Янукович зазначає, що Україна вже зробила принциповий зовнішньополітичний вибір на користь Європи.

«Незважаючи на труднощі, головний крок уже зроблено: ми остаточно визначилися зі своїм майбутнім. Європейський вибір став основою зовнішньополітичної ідентичності України. А європейські цінності – основою нашого розвитку», – сказано в статті.

Президент також підкреслює, що Україна хоче брати участь у створенні єдиної Європи, і її метою є не отримання субсидій і поблажок, а можливостей і прав.

«Ми хочемо долучитися до великого європейського проекту – побудови єдиної Європи на основі цінностей свободи, демократії та права. Долучитися в складний час, прагнучи отримати не субсидії або поблажки, а можливості і права. Долучитися, всупереч жорсткому тиску та свідомому гальмуванню, на правах рівних партнерів», – зазначає він.

Янукович вважає, що єдиною можливістю для того, щоб Україна була демократичною, багатою і вільною державою, в якій людина відчуватиме себе захищеною, є модернізація країни, і в цій справі Україна розраховує на підтримку Європи.

Крім цього, Президент висловлює думку, що укладення угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі потрібно і Україні, і ЄС, і сподівається, що це зрозуміють і партнери України.

Нагадаємо, Україна сподівається на підписання з ЄС угоди про асоціацію до кінця 2011 року.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *