ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільше українців лякають безробіття і зростання цін

Львівський портал

|

Українці побоюються найбільше зростання цін і безробіття. Про це свідчать результати національного щомісячного дослідження Омнібус, проведеного компанією TNS у липні. Всього було опитано 1200 респондентів віком 16-75 років, польовий етап пройшов з 7 по 14 липня.
Як зазначено в прес-релізі TNS, на запитання «Як ви вважаєте, чого люди побоюються зараз найбільше?», перші позиції зайняли питання: зростання цін (74,7%), безробіття (71,9%), невиплати зарплат і пенсій (56,8%).
Далі «побоювання» українців розподілилися наступним чином: зростання злочинності непокоїть 42% опитаних, зупинка підприємств – 33,8%, голоду побоюються 33,6%.
Бояться заразитися небезпечними для життя інфекціями (туберкульоз, СНІД тощо) 26,6%.
Майже рівна кількість опитаних бояться масових вуличних безладів (19,4%) і холоду в квартирі (19,3%).
Можливий розпад України як держави турбує 16,1%, наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС1 – 5,9%.
Встановлення диктатури у країні побоюються 13,8%, міжнаціональних конфліктів 12,1%, повернення до старих порядків часів застою 11,5%.
8,9% бояться напливу біженців, переселенців і приїжджих, 7,6% – міжрелігійних конфліктів.
Нападу зовнішнього ворога на Україну побоюються 6,5%. «По-справжньому нічого не бояться» – 2,3%.
При цьому 48,2% українців згодні з думкою, що кілька сильних керівників можуть зробити для нашої країни більше, ніж усі закони та дискусії, 32,6% – не згодні з цим, 19,3% – не визначилися.
Як повідомлялося, згідно з даними опитування, проведеного Research & Branding Group, за 20 років незалежності України ситуація в країні погіршилася у всіх основних напрямках життя, за винятком можливості вільно вибирати місце проживання, у тому числі за кордоном.

«Коментарі», «Інтерфакс-Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *