ОСТАННІ НОВИНИ

Син Януковича купив телеканал

Львівський портал

|

Телеканал «Тоніс» змінив власника: за даними джерела, близького до колишніх власників каналу, новими власниками стали структури, які пов´язують з сином Президента України Олександром Януковичем.

Разом із тим джерело не змогло назвати розмір придбаного пакета акцій. Раніше в числі потенційних покупців «Тонісу» називали групу «Інтер», а також Рината Ахметова.

Про зміну власника також може свідчити той факт, що минулої середи телеканал разом із каналами групи «Інтер» та «Україна» опинився в числі тих, що виграли конкурс на вільні місця в цифрових мультиплексах з всеукраїнським покриттям й отримали право мовити у форматі підвищеної якості HD. Як повідомляє «ТелеКритика», серед тих, хто програв конкурс – телеканали групи StarLight Media (холдинг Віктора Пінчука), НТКУ і телеканал Goldberry (належить Едуарду Прутнику).

Найстаріший приватний телеканал на території колишнього СРСР «Тоніс» наразі є останнім всеукраїнським ефірним телеканалом, що не входять до телевізійних холдингів і не пов´язаним з ключовими політичними силами країни. Телеканал тривалий час належав бізнесменові й лідеру Партії зелених Володимиру Костеріну. Потім у ЗМІ з´явилася інформація про те, що великий пакет акцій закладений в одному з банків. У зв´язку з цим рік тому колектив телеканалу заявляв про спробу рейдерського захоплення з боку кредиторів.

Як повідомляли «Коментарі», на початку березня топ-менеджер одного з банків, обізнаних про майбутню угоду, розповів, що телеканал «Тоніс» може бути проданий іноземній компанії найближчим часом – нібито, власники каналу вже підписали з покупцем угоду з продажу контрольного пакету. Вартість операції перевищить $35 млн. Передбачалося, що гроші від продажу каналу підуть на погашення кредитів у Трансбанку, заставами за якими виступають акції Тонісу (в сукупності близько 40% акцій).

«Донецьк. Коментарі», «Левый берег», «Коментарі»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *