ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд затвердив порядок реєстрації бездомних

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок реєстрації  місця проживання або перебування бездомних осіб. Відповідну постанову  схвалено на засіданні уряду. Про це повідомляє Урядовий портал.

Цей порядок передбачає, що реєстрація місця проживання або перебування бездомної особи здійснюється шляхом внесення до паспортного документа, що підтверджує законність проживання на території України, відомостей про місце проживання або перебування бездомної особи із зазначенням місце знаходження центру обліку бездомних громадян, де вона зареєстрована, або закладу для бездомних осіб, де їй надається тимчасовий притулок.

Для реєстрації бездомна особа подає: заяву про реєстрацію, копію посвідчення про взяття її на відповідний облік,паспортний документ, або документ, що підтверджує законність проживання на території України, квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від сплати.

Порядок не передбачає оформлення зняття з місця перебування бездомної особи.

Схвалення Порядку реєстрації місця проживання або перебування бездомних осіб та прийняття відповідної постанови дасть можливість забезпечити належну діяльність системи обліку та реєстрації бездомних осіб і безпритульних дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *