ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада закликає благодійників долучитися до допомоги дітям-сиротам

Львівський портал

|

Львівська міська рада закликає благодійників долучитися до допомоги дітям-сиротам. Окрім можливостей отримати грошову допомогу від міського голови, депутатів міської ради, в місті успішно діє проект «Добрі справи» – на сайті міської ради є перелік потребуючих в наданні допомоги і кожен охочий може допомогти іншому. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Відділ у справах дітей ЛМР шукає можливостей надання адресної допомоги дітям – сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування та дітям, які опинилися в

«Ми виступаємо свого роду зв’язковою ланкою між тими, кому потрібна допомога, та тими, хто може надати таку допомогу. При необхідності, ми готові взяти на себе організаційні питання: запросити дитину для вибору необхідного товару, оформити безготівкові фінансові документи, скоординувати передачу благодійниками матеріальних цінностей дітям, тощо.

Важливо зазначити, що ми організовуємо роботу таким чином, щоб людина, яка вирішила допомогти дитині особисто, передала матеріальні цінності цій дитині без посередників. В свою чергу, ми висвітлюємо такі акції через ЗМІ з метою популяризації благодійності у нашому місті», – каже начальник відділ у справах дітей ЛМР Ростислав Тимків.

Починаючи з 2010 року, відділ активно співпрацює з БФ «Малятко». Доцільно зазначити, що робота з БФ ведеться постійно, протягом року, без прив’язки до святкових дат. За цей час надано допомогу більше 150 дітям. Допомога надається відповідно до потреб, які виникають у конкретних дітей: від одягу чи взуття до газових плит, письмових столів, дверей в квартиру, ремонтних робіт в квартирі, тощо.

«Відбувалися також благодійні акції від Асоціації «Львівське таксі», ПП «Компанія «Цезар», Метро Cash&Carry, викладачів Львівського медичного університету ім. Д.Галицького, студентів, зокрема НУ «Львівська політехніка»та університету ім. І. Франка, небайдужих мешканців нашого міста, за що ми всім щиро вдячні.

Такі заходи є гарним прикладом дієвої співпраці міської влади з організаціями та громадянами, в результаті якої діти отримують допомогу відповідно до своїх потреб», – наголошує Ростислав Тимків.

Спільними зусиллями небайдужих людей можна зробити все. Відділ у справах дітей готовий до подальшої співпраці з такими людьми з метою надання адресної допомоги дітям, які цього потребують.

Зокрема, ведеться пошук можливостей закінчити ремонт квартири трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Необхідно влаштувати індивідуальне опалення та сантехнічні роботи, пофарбувати стіни, закінчити облаштування підлоги тощо.

«Допомога хоча б одній дитині вже є доброю і благородною справою!», – наголошує начальник відділу у справах дітей ЛМР Ростислав Тимків.

«Ми бачимо достатню кількість успішних компаній, для яких соціальні програми допомоги мають неабиякий інтерес, але через відсутність прозорості використання коштів стають непривабливими», – каже директор БФ «Малятко» Дмитро Собків.

Довідка

Благодійний фонд «Малятко» – некомерційна всеукраїнська організація, яка створена для різнобічної допомоги дітям-сиротам. Фонд було засновано у 1999 році як Львівський Благодійний фонд “Малятко”. Дії фонду є системні та мають багаторазовий характер. Нова стратегія фонду міститься у стабільній, планомірній та комплексній підтримці дитячих будинків, будинків немовлят та окремих дітей-сиріт.

Місія фонду – допомога дітям-сиротам. Допомогти матеріально, допомогти отримати освіту, допомогти відчувати себе захищеними. Все це можливо лише за умов постійних матеріальних внесків – залучення до роботи фонду компаній-виробників, обсяг діяльності яких дозволяє безболісно відраховувати незначний відсоток прибутку для вирішення зазначених проблем та отримувати певний моральний зиск та задоволення від участі у добрих справах.

З моменту свого заснування фонд надав допомогу не одному дитячому будинку у Львівській області та за її межами. У 2009-2011 роках фонд розпочав програму адресної допомоги дітям, які позбавлені батьківського піклування у м. Львові. Дітям передавалися взуття, отяг, продукти харчування. Фонд допомагав здійснювати ремонт у двох квартирах дітей-сиріт, іншим купував газові плити, меблі, дитячі візочки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *