ОСТАННІ НОВИНИ

Влада привітала Кульчицького з ювілеєм

Львівський портал

|

Сьогодні, 15 серпня, голова Львівської обласної державної адмінстрації Михайло Цимбалюк  привітав із 70-річним ювілеєм видатного футболіста України, володаря Кубку СРСР 1969 р. з футболу, багаторічного капітана ФК «Карпати», майстра спорту СРСР Ігоря Кульчицького.

Як інформує прес-служба ЛОДА, Михайло Цимбалюк вручив легендарному гравцеві львівських «Карпат» іменний годинник та подяку.

Ігор Кульчицький народився 13 серпня 1941 року у Львові. Вихованець Львівської ДЮСШ-4. Закінчив Львівський інститут фізкультури і факультет журналістики Львівського університету.

Багаторічний капітан львівських «Карпат». Володар Кубка СРСР 1969. Майстер спорту СРСР (1966). Провів 2 матчі за збірну ціональну збірну СРСР з футболу.

В історію українського футболу Ігор Кульчицький назавжди увійшов як капітан третьої української команди (після київського «Динамо» та донецького «Шахтаря»), що зробив 17 серпня 1969 року коло пошани на московському стадіоні в Лужниках з Кубком СРСР в руках.

Після завершення ігрової кар`єри закінчив навчання у Вищій школі тренерів у Москві. Працював тренером, потім протягом 1987—1988 директором львівської ДЮСШ-4. Був начальником відновлених «Карпат» у 1989 р.

У футбольному клубі «Карпати» багато років працював віце-президентом клубу.

З 2009 року Ігор Кульчицький організував на базі СДЮШОР-4 щорічний дитячо-юнацький «Турнір родини Кульчицьких».

Ігор Кульчицький є співавтором двох книг «Карпати: рік за роком» (2003 р.) та «Карпати» – все моє життя» (2011 р.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *