ОСТАННІ НОВИНИ

У чаті Facebook з`явився троян

Львівський портал

|

У соціальній мережі Facebook набув поширення вірус-троян Win32/Delf.QCZ. Про це повідомляється на сайті розроблювача антивірусного ПЗ компанії ESET.

Найчастіше шкідливу програму завантажують українські, російські та білоруські користувачі, а також користувачі з Таїланду, інформує Ukranews.

Вірус поширюється через чат Facebook. Користувач одержує повідомлення, що містить посилання на сайт, звідки скачується троян. Шкідлива програма здатна позбавити користувача доступу до соціальної мережі, “викравши” логін і пароль, а також передати іншим особам персональну інформацію, у тому числі таку, яка дає доступ до фінансових коштів. Win32/Delf.QCZ також може заблокувати дію антивірусного ПЗ, якщо воно не було вчасно оновлене.

Наприкінці липня 2011 року стало відомо про поширення у Facebook вірусу Trojan.FakeAV.LVT, що видаляв з комп`ютерів антивірусні програми і замінював їхніми імітаціями. Він також поширювався через чат соціальної мережі. Користувачі одержували посилання на відеоролик, для перегляду якого їм пропонувалося скачати нову версію Flash Player.

Зазначимо, що хакери Anonymous заявили про масштабну атаку на Facebook, однак сама організація заявила, що не планує подібних дій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *