ОСТАННІ НОВИНИ

Колектив театру Курбаса просить Садового не «годувати» їх грамотами та відзнаками

Львівський портал

|

Колектив театру м. Леся Курбаса оголошує акцію протесту у зв’язку із недостатнім фінансуванням закладу культури з боку мерії. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили актори театру.

“Ми не маємо матеріальної можливості забезпечувати свої сім’ї. Нам навіть не вистачає на оплату оренди квартири”, – скаржаться актори.

У 2007 році Львівський театр ім. Леся Курбаса отримав статус академічного колективу, а це в свою чергу означає певне покращення фінансового становища працівників театру, котрі на даний момент перебувають на межі бідності. Театр із статусом національного є на позицію вищим від академічного, відповідно, зарплати акторів, наприклад,  другого рівня становлять 4-5 тис гривень, а першого — до 10 тис грн. Невідповідність між такими близькими по статусу та такими далекими по грошових виплатах театрами пригнічує.

“Нам набридло, що нашу майстерність оцінюють грамотами та відзнаками у коштовних рамках. За чотири роки не вдалось перейти цієї межі ні за допомогою перемовин з міською владою, ні поданнями кошторисів на побутові потреби, ні заявами, ні проханнями», – говорять співробітники театру.

За їхніми словами, наприкінці 2010 року було обіцяно підняти зарплати, але й тут на академічну школу очікувала відмова. На побутові потреби та на підготовку і показ наступних постановок театр витрачає кошти, які отримує від проданих квитків на виставу.

Проте, за словами заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва, держава не виділяє коштів на театри. 

«На жаль, і міська рада не має можливості оплачувати функціонування закладу культури, оскільки бюджет міста лева не виконується на 80 млн гривень», – говорить чиновник.

Колектив театру обурений таким станом речей і кажуть, що налаштовані рішуче. Вже завтра курбасівці вийдуть зі страйком під стіни міської ратуші.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *