ОСТАННІ НОВИНИ

Набули чинності нововведення у призначенні житлових субсидій громадянам

Львівський портал

|

В умовах нестійких фінансово-економічних процесів в Україні, й у Львові зокрема, вагомою соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям залишається житлова субсидія. Наприкінці липня цього року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 06.07.2011 р. №774, якою запроваджено ряд спрощених умов призначення житлових субсидій. Цим документом також врегульовано окремі найбільш проблемні питання, які впливали на можливість малозабезпечених сімей оформити субсидію. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Згідно з урядовою постановою, тепер: а)громадянам, які мають не реструктуризовану заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася до 1 грудня 2006 р., надано право отримувати субсидії (раніше ця категорія осіб не могла претендувати на субсидію), б) комісіям при місцевих органах виконавчої влади дозволено приймати безстрокові рішення про призначення житлових субсидій на загальну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях (зміна складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, їх сімейного стану, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів). Це дозволить запобігти зайвому обстеженню таких сімей при кожному зверненні за призначенням субсидії та спростити роботу комісій.

Документом також врегульовано питання призначення субсидій сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час (працюють або навчаються в іншому регіоні, перебувають на лікуванні чи в місцях позбавлення волі).

Тепер кількість осіб, виходячи з якої призначається субсидія за наявності засобів обліку (лічильників) комунальних послуг, визначається з урахуванням підтверджуючих документів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, в окремих випадках – на підставі обстеження умов проживання. Раніше ця процедура не була прописана в Положенні про призначення житлових субсидій.

«Важливо наголосити, що прийняті урядом зміни є наслідком постійних наших озвучених пропозицій під час проведення різноманітних нарад, селекторних нарад за участю профільного керівництва області та міністерства. Відтак, приємно, що нас почули, врахували пропозиції, а найголовніше –  запровадили», – каже в.о. директора департаменту гуманітарної політики, керівник управління соціального захисту Ольга Павлюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *