ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку іноземці інвестували в Україну 3 мільярди доларів

Львівський портал

|

 Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну (ПІІ) за 6 поточного року 2011 р склав 3 мільярди доларів.

Як повідомляє Нацбанк, в реальний сектор економіки надійшло 75% ПІІ.

Про це йдеться в огляді Національного банку України щодо стану платіжного балансу за червень 2011 р. (за попередніми даними).Чистий приплив ПІІ у червні 2011 р. був нижчим, ніж у попередні місяці та склав 427 млн дол. “Це було зумовлено частковим погашенням кредитів прямого інвестора (443 млн дол.), що були отримані в попередні місяці. Більша частка іноземного капіталу надійшла до банківського сектору”, – йдеться в повідомленні регулятора.

Чистий приплив ПІІ у червні 2011 р був нижчим, ніж у попередні місяці та склав 427 млн дол. “Це було зумовлено частковим погашенням кредитів прямого інвестора (443 млн дол.), що були отримані в попередні місяці. Більша частка іноземного капіталу надійшла до банківського сектору”, – йдеться в повідомленні регулятора.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що в січні-червні 2011 року дефіцит поточного рахунку України виріс до 2,5 млрд дол., тоді як минулого року за цей період був зафіксований профіцит в 552 млн дол.

Як повідомлялось, за підсумками минулого року Україна разом із Росією та Казахстаном увійшла до трійки найбільших отримувачів ПІІ в регіоні країн СНД. Приплив інвестицій в економіку України в 2010 році зріс на 35%, порівняно з 2009 роком, – до 6,5 мільярда доларів.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *