ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пам’ятник митрополиту Шептицькому з’явиться через чотири роки

Львівський портал

|

Пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому може з’явитися у Львові через чотири роки, або й навіть швидше, принаймні цього хоче високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), архієпископ Львівський.

«Можливо пам’ятник митрополиту Андрею постане у Львові до 150-річниці з дня його народження. Але ми би хотіли, щоб це сталося швидше», – сказав владика Ігор Возьняк.  

Він також розповів, що вже відбувся конкурс на найкращий проект монумента Андрею Шептицькому, але станом на сьогодні досі не відомо яким він буде і де саме стоятиме.

«Зараз є багато суперечностей з цього приводу. Є різні думки щодо спорудження цього монументу. До прикладу, є такий проект, де мова йде про те, щоби усю вулицю, що йде з Листопадового Чину вивести до корпусів Політехнічного університету і продовжити її там. Деякі люди цей проект блокують, мотивуючи тим, що там є великий потік студентів. Згідного іншого проекту, вул. Листопадового Чину пропонують поділити – одну частину виділити під пам’ятник, а другу – для потреб політехніки. Я не знаю до чого владні структури домовляться. На мою думку, цю вулицю потрібно обгородити і гарно спорудити, щоби вона пішла під корпуси політехніки, тоді би це для Львова було гарне місце», – зазначив владика І.Возняк.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *